Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Αρβανιτόπουλος: Δεν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα άλλοι εκπαιδευτικοί

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος, ξεκαθάρισε μιλώντας στον Real FM ότι δεν πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα άλλοι εκπαιδευτικού, ενώ τόνισε ότι αυτοί οι καθηγητές που έχουν να κάνουν με τα επαγγέλματα Υγείας, θα αξιολογηθούν από το υπουργείο Υγείας.

«Κάθε διοικητική αναδιάρθρωση που γίνεται, να εντάσσεται σε ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό. Και από την πλευρά μας αυτό που κάνουμε, είναι να βλέπουμε τις ανάγκες ούτως ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί, να καλύψουν κενά σε τομείς του Δημοσίου», επισήμανε αρχικά ο κ. Αρβανιτόπουλος και στη συνέχεια απάντησε για το αν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κι άλλοι εκπαιδευτικοί:

«Εκπαιδευτικοί όχι! Και αυτό ενεκρίθη και στο Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ενεκρίθη ο Οργανισμός του Υπουργείου,  το περίφημο staffing plan, δηλαδή  το πλαίσιο διαχείρισης προσωπικού, η αναδιάρθρωση των δομών και των διαδικασιών. Από κει και πέρα όμως τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα οποία πρέπει τα ίδια να αξιολογήσουν τις δομές τους και ιδιαίτερα τις διοικητικές τους δομές, να δουν εκεί τα ελλείμματα, τις υπεραριθμίες και από κει και πέρα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Τέλος, για τις αποσπάσεις, σημείωσε: «Οι αποσπάσεις στην Κεντρική Υπηρεσία θα μειωθούν από Σεπτέμβριο. Είμαστε μέσα ένα μεγάλο μέρος γιατί αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να υπάρξει και η λειτουργία της Κεντρικής Υπηρεσίας, αλλά ένα μεγάλο μέρος θα επιστρέψει στα σχολεία. Αυτό, είμαστε σε μία διαδικασία λοιπόν, γιατί αυτά μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις, γίνονται αυτή την εποχή και σας είπα ότι οι αποσπάσεις αναγκαστικά θα μειωθούν στο ελάχιστο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...