Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

ΟΛΜΕ: Σε απεργιακό «πυρετό» μετά την άκαρπη συνάντηση με Αρβανιτόπουλο

Συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ- Συλλαλητήριο την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει την ένταξη εκπαιδευτικών στο καθεστώς κινητικότητας, και την κατάργηση 52 ειδικοτήτων καθηγητών, αποφάσισε πριν από λίγο το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι η συνάντηση των εκπροσώπων της συνδικαλιστικής ένωσης με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, η οποία απέβη άκαρπη, ενώ επικράτησε ένταση έξω από το υπουργείο μεταξύ εκπαιδευτικών και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΛΜΕ σημειώνει ότι το πολυνομοσχέδιο «καταδικάζει σε "ξαφνικό θάνατο" 2.500 καθηγητές (52 ειδικοτήτων) στέλνοντάς τους στην ανεργία, καταργώντας τρεις ολόκληρους τομείς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ».

Και αναφέρει ότι πάνω από 20.000 μαθητές θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους δεν θα το βρίσκουν, υποστηρίζοντας μάλιστα πως «παραχωρείται έτσι ένα μεγάλο φιλέτο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα».

Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις το ΔΣ της ΟΛΜΕ:

Καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν τη  Πέμπτη 11/7/13 στις 12.30 μ.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος  (στην Αθήνα) στο συλλαλητήριο που οργανώνεται με συμμετοχή και της ΑΔΕΔΥ.

Μετά το συλλαλητήριο (2.30 μμ περίπου) καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ της Αττικής σε σύσκεψη στα γραφεία της ομοσπονδίας για ενημέρωση και σχεδιασμό των επόμενων κινητοποιήσεών μας.

Μεγάλη συγκέντρωση την επόμενη Τρίτη ή Τετάρτη στην Αθήνα (ημέρα που θα συζητιέται στη βουλή το νέο νομοσχέδιο-φονιάς που θα επικυρώνει τη συμφωνία κυβέρνησης και τροϊκανών για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις μαζί με άλλα βάρβαρα μέτρα στο πλαίσιο των μνημονίων).

Την ίδια ημέρα καλεί τις ΕΛΜΕ σε συντονισμό με σωματεία της περιοχής τους να οργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις. Οι ΕΛΜΕ που βρίσκονται κοντά στην Αττική, εφόσον δεν οργανωθεί συγκέντρωση στην περιοχή τους καλούνται να οργανώσουν τη συμμετοχή των συναδέλφων στην συγκέντρωση της Αθήνας.

Καλεί όλες τις ΕΛΜΕ, σε συνεννόηση με τους αιρετούς στα ΠΥΣΔΕ να οργανώσουν τις επόμενες ημέρες κινητοποιήσεις στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης «με στόχο να ακυρώσουν την ονομαστικοποίηση και νομιμοποίηση καταστάσεων εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα ή "υπεραριθμία"».

Καλεί όλα τα μέλη των ΠΥΣΔΕ (διορισμένα και αιρετά) να μη βάλουν την υπογραφή τους σε καμιά υπεραριθμία – διαθεσιμότητα – απόλυση εκπαιδευτικού.

Καλεί σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο με την ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στις διαθεσιμότητες απολύσεις.

Η Ομοσπονδία διαμηνύει μάλιστα πως θα είναι όλο το καλοκαίρι σε αγωνιστική ετοιμότητα, επαναλαμβάνοντας πως καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή και θα είναι «αιτία πολέμου».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...