Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Η ΔΗΜΑΡ για την κατάργηση ειδικοτήτων της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης

Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ για την κατάργηση ειδικοτήτων της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης: 

Ο Υπουργός Παιδείας οφείλει να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα με ποιο σκεπτικό και ποια διαδικασία αποφάσισε την κατάργηση κρίσιμων ειδικοτήτων της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Σε μια εποχή που η πρακτική εξειδίκευση είναι κλειδί για μια θέση στην αγορά εργασίας, ειδικά για τα μη προνομιούχα στρώματα της κοινωνίας, ο κ. Αρβανιτόπουλος καταργεί την παροχή δημόσιας Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας και στις ειδικότητες Αισθητικής, Κομμωτικής και Γραφικών Τεχνών στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ, διοχετεύοντας στην πράξη τις κατηγορίες των νέων που προσανατολίζονται στις εν λόγω ειδικότητες στις ιδιωτικές σχολές. Πέρα από το ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας χωρίς εμφανή λόγο, χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν δίδακτρα κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς σχολείο, και κατ’επέκταση χωρίς δυνατότητα διεκδίκησης μιας επαγγελματικής θέσης στο μέλλον.
Ποιο θεσμικό όργανο, ποιοι υπηρεσιακοί ή πολιτικοί παράγοντες εισηγήθηκαν αυτή την απόφαση, η οποία διαλύει την δημόσια τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση; Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες μέρες πριν, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, από την παρουσίαση της πρότασης του Υπουργείου για το τεχνολογικό λύκειο. Πώς είναι δυνατόν οι καταργήσεις ειδικοτήτων στο Επαγγελματικό Λύκειο να προηγούνται της ανακοίνωσης του συνολικού σχεδίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...