Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τις λίστες της ντροπής

Νέο θέμα έχει προκύψει μετά τη σπουδή της κυβέρνησης να αναρτηθούν τα ονόματα των καθηγητών που τίθενται σε διαθεσιμότητα, χωρίς όμως να έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο. Η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της προειδοποιεί ότι όσοι υλοποιούν διατάξεις που δεν έχουν ψηφιστεί έχουν βαριές πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες που θα αναζητηθούν.

Οι σχετικοί πίνακες έφτασαν χθες στις Διευθύνσεις Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι υπηρεσιακοί τους φάκελοι και να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα τους θέσει εκτός σχολείου.

Όπως επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί για μια φορά ακόμα οι υπηρεσίες καλούνται να υλοποιήσουν πολιτικές επιλογές πριν καν αυτές εγκριθούν από το κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης.

Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

«Πριν καν συζητηθεί και ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο – φονιάς που οδηγεί στη διαθεσιμότητα και την απόλυση 2500 εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί τη διάταξη του υπό ψήφιση νόμου, δημοσιοποιεί τις λίστες της ντροπής και ζητά από τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς και να συμπληρωθούν οι εξαιρέσεις.

Καταλύεται η έννοια της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα.

Υλοποιείται ο νόμος πριν την ψήφισή του!

Αποφασίζουμε – διατάσσουμε – απολύουμε.

Επισημαίνουμε ότι τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και η διοίκηση (Υπουργείο και Διευθυντές Δ.Ε.) που υλοποιούν διατάξεις που δεν έχουν ψηφιστεί και σπέρνουν την τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς, έχουν βαριές πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες που θα αναζητηθούν.

Οι εκπαιδευτικοί δεν θα σκύψουμε το κεφάλι.

Τώρα όλοι στον αγώνα. Κανείς εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα και απόλυση.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...