Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Στον εισαγγελέα ο φάκελος οικογενειοκρατίας στα ΑΕΙ

Ακυρώθηκαν οκτώ διορισμοί μελών ΔΕΠ - Γονείς επέβλεπαν τα διδακτορικά των παιδιών τους
Την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και την ένταξη του στο Τμήμα Θεολογίας, ζητεί με έγγραφό του προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος. 

Η οικογενειοκρατία στο τμήμα αυτό και οι πολλές παρανομίες, είναι πρωτοφανούς έκτασης και γιαυτό ο υφυπουργός, ζήτησε την γνώμη του πρύτανη εντός 30 ημερών για να καταργήσει το τμήμα και να απαλειφθεί από τα μηχανογραφικά δελτία των πανελλαδικών εξετάσεων του επομένου έτους.

Συγχρόνως τα στοιχεία με τις παρανομίες έχουν σταλεί στον εισαγγελέα για να αποδοθούν και οι δέουσες ποινικές ευθύνες.

Στο έγγραφο του ο υφυπουργός επισημαίνει ότι “τα τελευταία χρόνια στο τμήμα αυτό παρατηρήθηκαν ακραία φαινόμενα οικογενειοκρατίας που είχαν ως αποτέλεσμα το διδακτικό προσωπικό να απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από συγγενείς πάσης φύσεως, όπως σύζυγοι, τέκνα, γαμπροί, κουμπάροι κλπ, φαινόμενο που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των Πανεπιστημίων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. “

Επίσης, χορηγήθηκαν διδακτορικά διπλώματα σε τέκνα καθηγητών του τμήματος με επιβλέποντες γονείς, κατά παράβαση της βασικής αρχής της αμεροληψίας αλλά και της ακαδημαϊκής δεοντολογίας, ενώ υπήρξαν διπλά πρακτικά εκλογών.

Επί πλέον ακυρώθηκαν οι διορισμοί οκτώ μελών ΔΕΠ του τμήματος αυτού, γεγονός επίσης πρωτοφανές στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Ο Γ. Πανάρετος σημειώνει στο έγγραφό του ότι οι καταστάσεις αυτές που διαπιστώθηκαν στο συγκεκριμένο τμήμα, απαξιώνουν το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και προκαλούν την έντονη αντίδραση της κοινής γνώμης που προσβλέπει στα Πανεπιστήμια ως φάρους αξιοκρατίας και διαφάνειας.
 - ελε
Τέλος, ο υφυπουργός μέχρι να λάβει την γνώμη του πρύτανη προκειμένου να πάρει την οριστική του απόφαση για την κατάργηση του τμήματος ζήτησε να ανασταλεί οποιαδήποτε διοικητική διαδικασία που θα μεταβάλει τα υφιστάμενα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...