Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Τα πανεπιστήμια θα αναλάβουν την περιφρούρηση στις 17 Νοέμβρη

Συνάντηση με τους πρυτάνεις πραγματοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, εν όψει των εορτασμών για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη.

Οι πρυτάνεις δεσμεύτηκαν ότι τα πανεπιστήμια θα αναλάβουν την περιφρούρηση των εσωτερικών τους χώρων και ζήτησαν η παρουσία της αστυνομίας στους εξωτερικούς χώρος να είναι διακριτική.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Παπουτσής δήλωσε ότι «η 17η Νοεμβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και την ελευθερία και όχι ραντεβού με τη βία» και κάλεσε τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή και περιφρούρηση της πορείας και των εκδηλώσεων.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο άρσης του ασύλου σε περίπτωση επεισοδίων, ο Χρήστος Παπουτσής, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί ο Νόμος, ο οποίος προβλέπει τα πάντα. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, δεν έχει κανείς την πρόθεση να αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο».

ΟΥφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας επεσήμανε ότι «η επιχειρησιακή ετοιμότητα των υπηρεσιών για παν ενδεχόμενο είναι αυτονόητη. Ωστόσο, δεν αλλάζει το γεγονός ότι για εμάς η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι επέτειος μνήμης κι αυτό το χαρακτήρα πρέπει να προστατεύσουμε».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...