Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Δολοφονική επίθεση κατά δύο καθηγητών του ΑΠΘ

Επίθεση από δυο αγνώστους που φορούσαν κράτη δέχθηκαν λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι δυο καθηγητές του τμήματος ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται στη Θέρμη.

Οι κρανοφόροι εισέβαλαν στα γραφεία των καθηγητών και με γκλομπς τραυμάτισαν στο κεφάλι έναν 52χρονο καθηγητή της σχολής και άλλον έναν 56χρονο συνάδελφό του, που έσπευσε να τον βοηθήσει.

Ο 52χρονος μεταφέρθηκε με τραύματα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, έχοντας πάντως διαφύγει τον κίνδυνο. 

Μετά την πράξη τους, οι δύο δράστες επιβιβάστηκαν σε μηχανή και διέφυγαν. Μετά από έρευνες της αστυνομίας, η μηχανή εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένη στην περιοχή της Καρδίας.

Αμέσως συνεδρίασε το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ, το οποίο σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για δολοφονική ενέργεια εναντίον δύο καθηγητών. 

Όπως σημειώνει, «τέτοια γεγονότα, πρωτοφανή για την ακαδημαϊκή ζωή του Αριστοτελείου και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης, προσβάλλουν όχι μόνο την αξιοπρέπεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και συνιστούν επίθεση και τρομοκράτηση των λειτουργών της δημόσιας εκπαίδευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...