Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Συλλαλητήριο μαθητών και φοιτητών στο Ηράκλειο

Με μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στο Ηράκλειο, όπου πήραν μέρος περίπου 3.000 μαθητές και φοιτητές απάντησαν οι νέοι στην πολύπλευρη κρίση, καθώς και στην επιχειρούμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση από την κυβέρνηση. Ήδη, υπό κατάληψη τελούν 40 Γυμνάσια και Λύκεια του νομού.
Οι μαθητές πραγματοποίησαν  διαμαρτυρία έξω από το κτήριο της νομαρχίας Ηρακλείου μετά τη διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είναι ιδιαίτερα εξοργισμένοι με έγγραφο που έστειλε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο Εισαγγελέας Ηρακλείου, Νίκος Μαρκάκης, ο οποίος ουσιαστικά απειλεί με ποινές και κυρώσεις τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους.
Ειδικότερα, μεταξύ των άλλων, αναφέρει στο έγγραφό του: "Λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης σχολικών συγκροτημάτων στην περιοχή ευθύνη σας, παρακαλούμε να συστήσετε στους διευθυντές και στους καθηγητές των σχολείων να παρέμβουν συμβουλευτικά προς τους μαθητές, ώστε οι τελευταίοι να αντιληφθούν ότι η συμπεριφορά τους αυτή (κατάληψη σχολικών συγκροτημάτων και διακοπή της λειτουργίας των σχολείων) συνιστά αυτεπαγγέλτως διωκόμενη αξιόποινη πράξη, να καταστήσουν δε σαφές το παιδαγωγικό έργο και ρόλο τους, ώστε να μην απαιτηθεί η δρομολόγηση ποινικών διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος, που συνεπάγεται την επιβολή κυρώσεων, όπως προβλέπει ο νόμος".
Στις εκδηλώσεις μετείχαν φοιτητές  των Τμημάτων Χημείας και Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, τα οποία παρέμεινα κλειστά ενώ συντελούνται διεργασίες σε όλες τις πανεπιστημιακές σχολές για κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών.
Η νομάρχης Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη, σε δηλώσεις στα τοπικά μέσα υνημέρωσης, υποστήριξε πως τα ειδικά προβλήματα που έχουν προκύψει σχετικά με το Αθλητικό Σχολείο θα λυθούν σύντομα. Το όλο θέμα έχει φέρει στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...