Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοριστέων εκπαιδευτικών την Παρασκευή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή στις 11 το πρωί διοριστέοι εκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο Παιδείας ζητώντας τον άμεσο διορισμό τους, καθώς και τη μη πρόσληψη κανενός εκπαιδευτικού με σύμβαση εργασίας μέσω ΕΣΠΑ.

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, «3.000 εκπαιδευτικοί που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού και έπρεπε από το Σεπτέμβρη να βρισκόμαστε στα σχολεία, παραμένουμε αδιόριστοι, με θολές υποσχέσεις ότι ίσως κάποιοι από εμάς να διοριστούμε του χρόνου».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «το Υπουργείο Εσωτερικών, αντιλαμβανόμενο προφανώς τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα από τον πρωτοφανή αριθμό συνταξιοδοτήσεων, αλλά και από τον πάρα πολύ μικρό σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες αριθμό προσλήψεων, εξέδωσε εγκύκλιο με θέμα: ``Απορρόφηση επιτυχόντων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του αρ. 10 του Ν. 3833/2010``. Στην εγκύκλιο αυτή αναφέρεται ότι : ``(...) λαμβάνοντας υπόψη (...) τον μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που αποχώρησαν (συνταξιοδοτήθηκαν) από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ν. π. δ. δ. το τρέχον έτος η κυβέρνηση αποφάσισε εντός του β΄εξαμήνου του 2010 να απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες σε διαδικασίες διορισμού ή πρόσληψης σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου για τις οποίες έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα απο την 31.12.2009. Το Υπουργείο Παιδείας όμως, αρνείται παράνομα να συμπεριλάβει κι εμάς στην παραπάνω εγκύκλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...