Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Το ενδιαφέρον μαθητών & καθηγητών προσέλκυσε ο Διαγωνισμός για την ανάδειξη του «Αειφόρου Σχολείου»

Το ενδιαφέρον καθηγητών και μαθητών έχει προσελκύσει ο Διαγωνισμός «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου», μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Οι συμμετοχές ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρίας, έχοντας ήδη ξεπεράσει τις 100 μέχρι στιγμής, κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, των Δωδεκανήσων, της Θεσσαλονίκης και Κορινθίας.

Η WIND στηρίζοντας αυτό το νέο θεσμό περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, προσπαθεί να συμβάλει στην ανάπτυξη συμπεριφορών από την πλευρά των μαθητών που συνάδουν με την αειφόρο ανάπτυξη και τη μείωση του οικολογικού τους αποτυπώματος, μέσα από την στρατηγική εταιρικής υπευθυνότητας «ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, κος Δημήτρης Καλαϊτζίδης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που η προσπάθειά μας βρίσκει ανταπόκριση στα σχολεία της χώρας. Ο στόχος είναι μεγάλος και περιμένουμε σαφώς περισσότερες συμμετοχές, ακόμη και από τους πιο απομακρυσμένους Δήμους. Βασική μας επιδίωξη αποτελεί η ευαισθητοποίηση των μαθητών στην αειφόρο ανάπτυξη και η ανάδειξη απλών και καθημερινών πρακτικών, που μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος».

Το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και απευθύνεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο την ενσωμάτωση της ιδέας της αειφορίας σε κάθε πλευρά της ζωής του σχολείου, δηλαδή στη διοίκηση, στη μαθησιακή διαδικασία, στη διαχείριση των κτηρίων, στις μετακινήσεις από και προς το σχολείο, στις σχέσεις του σχολείου με τη σχολική κοινότητα, στον τρόπο που καταναλώνεται η ενέργεια, το χαρτί κ.α

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Βραβείου www.aeiforosxoleio.gr μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Στο τέλος Μαΐου τα σχολεία εισάγουν τα στοιχεία-αποδείξεις των δράσεων. Το πρώτο βραβείο είναι η χρηματοδότηση περιβαλλοντικής επίσκεψης με το ποσό των 4,5 για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 3,5 χιλ. ευρώ, για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και χίλια ευρώ για τα Νηπιαγωγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...