Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Προετοιμάζονται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την Αρχιτεκτονική Σχολή


Συνεδρίασε χθες η Προσωρινή Γενική Συνέλευση του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό τον προεδρία του Πρύτανη κ. Ι. Γεροθανάση και με τη συμμετοχή μελών της από Πανεπιστήμια άλλων πόλεων που έχουν Πολυτεχνικές Σχολές, όπως του Προέδρου της Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Παν. Θεσσαλονίκης κ. Γιώργου Παπακώστα και του Προέδρου του αντίστοιχου Τμήματος του Παν. Πατρών κ. Γιώργου Πανέτσου.Η θεματολογία της ημερήσιας διάταξης περιελάμβανε:
• Ενημέρωση για την ίδρυση και την προοπτική έναρξης λειτουργίας του Τμήματος.
• Κτιριολογικά θέματα (προκήρυξη της μελέτης ανέγερσης του κτιρίου του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2010).
• Συζήτηση επί του Προγράμματος Σπουδών.
• Προκήρυξη τριών θέσεων ΔΕΠ οικονομικού έτους 2010 (καθορισμός γνωστικών αντικειμένων και βαθμίδων) - Προγραμματισμός θέσεων ετών 2011-2012.
Ο κ. Γεροθανάσης χαρακτήρισε την συνεδρίαση κρίσιμη για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Αρχιτεκτονικής. Αν και ακόμη δεν έχει δοθεί το «πράσινο φως» από την Πολιτεία για λειτουργία του Τμήματος από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά ο κ. Γεροθανάσης, όπως είπε, οι προετοιμασίες γίνονται για να ανταποκριθεί το Πανεπιστήμιο σ’ όλες τις απαιτήσεις που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας, δηλαδή να υπάρχει πρόγραμμα σπουδών, διδάσκοντες και κτίρια.«Η ιστορία θ’ αποδείξει εάν η νέα Αρχιτεκτονική Σχολή στα Γιάννινα μπορεί ν’ αντέξει στον έντονο ανταγωνισμό», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου. Αν και κατά τον κ. Παπακώστα οι υπάρχουσες έξι Αρχιτεκτονικές Σχολές στην Ελλάδα συν οι δυο υπό σύσταση (Γιάννινα και Καστοριά) είναι ήδη αρκετές, ωστόσο οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να αποδείξουν το δυναμισμό και την ιδιαιτερότητά τους. Μ’ άλλα λόγια αυτές είναι που τελικά θα κάνουν μια σχολή επιτυχημένη ή όχι.

proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...