Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Ξεκινάει σήμερα η 12η Φοιτητική Εβδομάδα του ΑΠΘ


Με 120 εκδηλώσεις πολιτισμού, με κοινωνικές παρεμβάσεις για θέματα όπως το αλκοόλ και η αναπηρία, με τρεις χιλιάδες φοιτητές - δημιουργούς, υπο το γενικό σύνθημα «Συμμετέχω», ανοίγει σήμερα η 12η Φοιτητική Εβδομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιουνίου.

"Πρωτοτυπία της φετινής διοργάνωσης, είναι ότι πέραν των καλλιτεχνικών και αθλητικών εκδηλώσεων έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα εκδηλώσεις που αφορούν κοινωνικά θέματα όπως το αλκοόλ, την αντιμετώπιση πολυτραυματία μετά από τροχαίο, την επικοινωνία και τη μη βία, τις πρώτες βοήθειες και τα ναρκωτικά", ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Γιώργος Κατσάγγελος.

Οι εκδηλώσεις με κύριο κορμό το θέατρο, τη μουσική και τον αθλητισμό, εμπλουτίζονται και φέτος με εκθέσεις φωτογραφίας, εικαστικών, εκδηλώσεις λόγου και δράσεων με άξονα την κοινωνική ευαισθητοποίηση σε θέματα αιχμής.

Για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα προβλήματα των αναπήρων έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα της Φοιτητικής Εβδομάδας εικαστική εκδήλωση με θέμα "Δημιουργούμε με τα μάτια κλειστά", όπου οι μετέχοντες θα ζωγραφίζουν με... τα μάτια δεμένα.

"Η Φοιτητική Εβδομάδα είναι μια θέση του ΑΠΘ στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Απευθύνεται σε όλον τον κόσμο της πόλης και αποτελεί πηγαία εκδήλωση πολιτισμού που πηγάζει μέσα από τους φοιτητές και συμβάλλει καθοριστικά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Είναι η απάντηση του ΑΠΘ στις απαιτήσεις που έχει η πόλη και η κοινωνία", τόνισε ο πρύτανης Αναστάσιος Μάνθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...