Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων για την πρυτανεία του ΑΠΘ


Παράταση κατά μία εβδομάδα, ως τις 10 του μήνα, για την υποβολή υποψηφιοτήτων και μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών στις 26 Μαίου αποφάσισε το πρυτανικό συμβούλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ύστερα από αίτημα των φοιτητικών παρατάξεων, ώστε να μην συμπέσουν πρυτανικές και φοιτητικές εκλογές.
Σε περίπτωση δεύτερου γύρου, που είναι και η πιθανότερη εκδοχή, οι κάλπες θα ξαναστηθούν στις 28 Μαίου.
H παράταση των πρυτανικών εκλογών κατά μία εβδομάδα, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την εμφάνιση και άλλων σχημάτων. Ήδη εμφανίσθηκε νέο σχήμα με την επωνυμία "Το Αριστοτέλειο για την Παιδεία και την Κοινωνία", με υποψήφιο πρύτανη τον καθηγητή Αρχιτεκτονικής Νίκο Καλογήρου και υποψήφιους αντιπρυτάνεις, τους καθηγητές Γιώργο Καρακιουλάκη και Άννα Φαχαντίδου.
Στην απόφαση για μετάθεση της ημερομηνίας των πρυτανικών εκλογών μειοψήφησε το σχήμα "Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο Επιμένει Ακαδημαϊκά", του καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλου, εκφράζοντας την άποψη πως το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να υποκύπτει σε αιτήματα φοιτητικών παρατάξεων και πως η διεξαγωγή των πρυτανικών εκλογών λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της εξεταστικής περιόδου, θα θέσει σε κίνδυνο τη φοιτητική συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...