Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

«Βουβές» φοιτητικές εκλογές χωρίς τραγούδια και σουβλάκια

Φωτογραφία
Νέα πτώση της αποδιοργανωμένης πλέον ΔΑΠ, άνοδο της ΠΑΣΠ και αριστερών σχημάτων, αλλά κυρίως αύξηση της αποχής μέσα σε κλίμα γενικής αδιαφορίας, έφεραν οι φετινές φοιτητικές εκλογές σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα.
Η συμμετοχή των φοιτητών- για δεύτερη συνεχή χρονιά- ήταν σημαντικά μειωμένη, καθώς οι εκλογές έγιναν καθυστερημένα όπως και πέρσι (άλλες χρονιές γίνονταν τον Απρίλιο) ενώ το γενικό «μούδιασμα» λόγω της κρίσης μεταφέρθηκε και στα αμφιθέατρα, καθώς περισσότεροι φοιτητές από άλλες χρονιές επέλεξαν να μην επιδοκιμάσουν με την ψήφο τους καμιά παράταξη και να απόσχουν από τη διαδικασία. Ετσι, το κακό κλίμα που έφεραν τα οικονομικά μέτρα, αποτυπώθηκε με τον τρόπο του και στις εκλογές των φοιτητών. Οπως ήταν επόμενο, για μια ακόμα χρονιά οι φοιτητικές παρατάξεις δεν κατάφεραν να εκδώσουν κοινά αποδεκτά αποτελέσματα και καθεμία ανακοίνωσε τα δικά της...

Φωτογραφία«Οι φοιτητές και οι σπουδαστές ανέδειξαν τη ΔΑΠ πρώτη δύναμη για 25η συνεχή χρονιά. Τη στιγμή που οι νέοι αμφισβητούν τα πάντα, έδειξαν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στην παράταξή μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αν. Παπαμιμίκος. Ο γραμματέας της ΠΑΣΠ Μιχ. Νικηφόρος ανέφερε ότι στα πανεπιστήμια «πνέει άνεμος αλλαγής» καθώς διαφαίνεται άνοδος της ΠΑΣΠ. Η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε σε γενικές γραμμές ομαλά με εξαίρεση μικροαντιπαραθέσεις, αλλά το κέφι που υπήρχε άλλες χρονιές, τα τραγούδια από τις μικροφωνικές και τα σουβλάκια για τις εφορευτικές επιτροπές, φέτος απουσίαζαν στα περισσότερα ιδρύματα. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, το πρωί υπήρξε ένταση μεταξύ μελών της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ με αφορμή τα... παραβάν και τον τρόπο ψηφοφορίας.
Στη Θεσσαλονίκη, οι εκλογές διεξήχθησαν χωρίς προβλήματα- με εξαίρεση μικροεντάσεις σε τμήμα του Παν. Μακεδονίας στη Νάουσα- αλλά και χωρίς μαζική συμμετοχή και στα τρία ακαδημαϊκά ιδρύματα, το Αριστοτέλειο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ. 
ΣΤΗ ΦΩΤΟ Η Ευαγγελία Καρτσουνίδουτεταρτοετής φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών: «Το κλίμα είναι πιο υποτονικό σε σχέση με άλλες χρονιές. Προφανώς ο κόσμος είναι κουρασμένος από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...