Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Ένταση στην ΕΡΤ από παρέμβαση αδιόριστων εκπαιδευτικών




Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 21:00 στο κτήριο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, όπου σύμφωνα με πληροφορίες εισέβαλαν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, ζητώντας να παρέμβουν σε τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία παραχώρησε συνέντευξη η Άννα Διαμαντοπούλου.

Οι διαμαρτυρόμενοι θέλησαν να παρέμβουν στο στούντιο, όπου μαγνητοσκοπούνταν η εκπομπή στην οποία θα εμφανιζόταν η υπουργός Παιδείας. Ωστόσο, η συνέντευξη είχε ολοκληρωθεί και ορισμένοι από αυτούς μπήκαν στο στούντιο των ειδήσεων, διακόπτοντας την κανονική του ροή.

Διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης που έφτασε στο σημείο και μπήκε στο κτίριο απώθησε τους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή μικρής έκτασης.

Οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν στο χώρο και ύστερα απο διαπραγματεύσεις τους επετράπη να κάνουν μία δήλωση, η οποία και μεταδόθηκε από το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ-1 στις 23:00. Στη συνέχεια αποχώρησαν και πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς που είχαν συγκεντρωθεί προς συμπαράσταση έξω από το κτήριο.

Στη μαγνητοσκοπημένη δήλωση που μεταδόθηκε από το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ-1 ανέφεραν:

"Είμαστε αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, μέλη Συλλόγων Εκπαιδευτικών της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιορίστων Εκπαιδευτικών και του Συντονιστικού Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών. Αποφασίσαμε σήμερα να έρθουμε στη ΝΕΤ, εδώ πέρα για δύο λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι υπάρχει μία συνομωσία σιωπής εδώ και έξι μήνες από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε σχέση με τα μέτρα που περνάει η κυβέρνηση και ο δεύτερος λόγος είναι ότι θέλαμε να σπάσουμε στην πράξη τον μονόλογο του υπουργείου Παιδείας, τον μονόλογο της κ. Διαμαντοπούλου, σε σχέση με το πολυνομοσχέδιο το οποίο φέρνει και διαλύει τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Η αντιμετώπιση που είχαμε ακριβώς έξω από το στούντιο της ΝΕΤ, μέσα στο στούντιο της ΝΕΤ ήταν διμοιρία ΜΑΤ να δείρει εκπαιδευτικούς. Καταγγέλλουμε και το υπουργείο Παιδείας και τη διοίκηση της ΝΕΤ για το συγκεκριμένο γεγονός. Βλέπετε ότι υπάρχουν σημάδια ξυλοδαρμού.

Το δεύτερο πράγμα που θέλουμε να πούμε είναι ότι η κ. Διαμαντοπούλου και το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζουν το Πρόγραμμα Σταθερότητας στην εκπαίδευση, διαλύοντας τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, στοιβάζοντας 30 μαθητές ανά τάξη και στέλνοντας στους δρόμους, πετώντας εκτός σχολείων χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Το νέο σχολείο το οποίο επαγγέλλεται το υπουργείο Παιδείας δεν είναι καθόλου νέο. Είναι πάρα πολύ παλιό και πάρα πολύ αναχρονιστικό. Θα είναι κόντρα στις ανάγκες και τα δικαιώματα του ελληνικού λαού, των εργαζομένων, των γονιών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών. Το κόστος από τη διάλυση της Παιδείας θα κληθούν για ακόμη μία φορά να πληρώσουν οι ίδιοι οι γονείς, εσείς οι γονείς, οι μαθητές μας κι εμείς οι εκπαιδευτικοί. Με το πολυνομοσχέδιο της κ. Διαμαντοπούλου απολυόμαστε, μας διώχνει περίπου 17.000 αδιόριστους, ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Νομίζαμε ότι είμαστε η εξαίρεση, ωστόσο, μάλλον, γινόμαστε ο κανόνας, αφού μας φέρανε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστια αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας την επόμενη περίοδο και να υπάρξουν και χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων. Όλοι στους δρόμους. Να πάρουν πίσω τα μέτρα. Να φύγει το ΔΝΤ και όσοι το φέρανε. Καλούμε όλους αύριο στις 12:00 στα Προπύλαια, σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Να μην περάσει το «πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Και την Τετάρτη 5 Μαΐου όλοι στην απεργία. Να μην πάει κανένας για δουλειά. Όλοι στο Μουσείο στις 11 το πρωί. Να μην περάσουν τα μέτρα. Όλοι στους δρόμους. Ξεσηκωμός."

Η διοίκηση της ΕΡΤ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε τα εξής:

"Σήμερα, στις 21.30 ομάδα αδιόριστων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών δυνάμεων, εισέβαλε βίαια στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και κατέλαβε το στούντιο την ώρα που το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ ήταν σε εξέλιξη. Η διοίκηση της ΕΡΤ με γνώμονα τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των ανθρώπων της και όλων των παρευρισκομένων αποφάσισε να μεταδοθεί ολιγόλεπτη δήλωση των αδιόριστων εκπαιδευτικών στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ1 στις 23.00. Η διοίκηση της ΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη εισβολή των διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών δηλώνοντας ότι τέτοιες ενέργειες λειτουργούν σε βάρος της απρόσκοπτης ενημέρωσης των πολιτών ενώ αντίκεινται στο δημοκρατικό διάλογο αλλά και σε κάθε έννοια νομιμότητας."

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου
"Η Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την εισβολη στο κτίριο της ΕΡΤ ομάδας «αδιόριστων εκπαιδευτικών » οι οποίοι επιχείρησαν να επιβάλουν την μετάδοση των ειδήσεων που εκείνοι έκριναν .Η ενέργεια αυτή πέρα απο την κατάλυση της νομιμότητας , ενέχει την καταστολή της ιδιας της ελευθερίας του Τύπου. Εν ονόματι δήθεν της διεκδίκησης εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα απογοητευτικό όταν την βία αυτή την ασκούν εκπαιδευτικοί και ακόμη πιο λυπηρό όταν τουλαχιστον επαινούνται απο συγκεκριμενες πολιτικές δυνάμεις.", τονίζει ο Γιώργος Πεταλωτής
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ
"Το αίτημα των αδιόριστων εκπαιδευτικών να τους δοθεί η δυνατότητα να διατυπώσουν τις απόψεις τους μέσα από μία σύντομη παρέμβαση σε εκπομπή που φιλοξενούσε την Υπουργό Παιδείας, είναι απολύτως σωστό. Αυτό άλλωστε, όπως πληροφορηθήκαμε, είχε κατ’ αρχήν συμφωνηθεί και με τη Διοίκηση της ΕΡΤ. Από εκεί και πέρα, η παρουσία και χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στους εκπαιδευτικούς είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα", επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...