Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Μειώνεται η ύλη σε Δημοτικό και Γυμνάσιο


Τη μείωση της διδακτέας ύλης στις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, το Γυμνάσιο και την Α' Λυκείου ανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ανακοίνωσε ακόμη την πιλοτική εφαρμογή προγράμματος ολοήμερου σχολείου, προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και τη σύσταση οργανισμού για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας.

Το υπουργείο προετοιμάζει συνάντηση επιστημόνων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, με στόχο ένα νέο πλαίσιο για τη στήριξη της ελληνικής γλώσσας. Η στρατηγική που προωθείται έχει ως βασικούς άξονες την εκμάθηση των Ελληνικών σε παλινοστούντες και μετανάστες και τη διδασκαλία της γλώσσας σε σχολεία εντός και εκτός συνόρων τη δημιουργία συστήματος που θα δίνει πιστοποιητικό ελληνομάθειας και την παρακολούθηση και υποστήριξη των Εδρών ελληνικής γλώσσας στο Εξωτερικό.

Αναφορικά με την περικοπή της ύλης, η υπουργός δήλωσε ότι οι πρόκειται για δύσκολη και δυσνόητη ύλη, που επαναλαμβάνεται στις επόμενες τάξεις και αφορά κυρίως μαθήματα θετικής κατεύθυνσης. Η μείωση φτάνει έως και το 30 -34% σε ορισμένα μαθήματα, όπως τα μαθηματικά και η φυσική.

Σε εφαρμογή θα τεθεί πιλοτικό πρόγραμμα σε 800 σχολεία για την επιμήκυνση του ενιαίου προγράμματος ως τις 2 μ.μ.υποχρεωτικά και ως τις 4 μ.μ. προαιρετικά. πρόκειται για τα μεγαλύτερα και πολυπληθέστερα σχολεία στα οποία γίνεται διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας. Σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα η σχετική λίστα

Για τους εκπαιδευτικούς, η Άννα Διαμαντοπούλου επανέλαβε ότι θα εξασφαλίσει εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που θα προέρχονται και από τη δευτεροβάθμια. Σημείωσε ότι όσοι υπεράριθμοι εξασφαλισθούν από τον εξορθολογισμό του συστήματος θα καλύψουν τις ανάγκες του νέου σχολείου.

Ανακοίνωσε προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που θα γίνονται με συνδυασμό σεμιναρίων και μεθόδων εξ΄αποστάσεως μάθησης. Θα έχουν κατ΄αρχήν διάρκεια 200 ωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...