Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Μέχρι τέλος της εβδομάδας τα σχέδια για Νέο και Τεχνικό Λύκειο

Θα κατατεθούν στη Βουλή και οι εγκύκλιοι για τις μετατάξεις και τους αναπληρωτές

Με πυρετώδεις ρυθμούς λειτουργεί το υπουργείο Παιδείας, ώστε να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της εβδομάδας το σχέδιο νόμου για το Νέο και το Τεχνολογικό Λύκειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου το νομοσχέδιο θα κατατεθεί ως το τέλος της εβδομάδας αυτής για να τεθεί στη διαδικασία της διαβούλευσης και θα συζητηθεί στο δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής, το οποίο θα αναλάβει μετά τις 20 Αυγούστου - την ερχόμενη Παρασκευή, 2 Αυγούστου, ολοκληρώνονται οι εργασίες του πρώτου θερινού τμήματος.

Στη σύσκεψη του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, παρουσιάστηκαν ορισμένα από τα βασικά στοιχεία του νομοσχεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το κτίριο του Αμαρουσίου η συνάντηση εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

Ταυτόχρονα ο υπουργός ζήτησε από τους διευθυντές μέχρι και την Πέμπτη 1η Αυγούστου να αποστείλουν στο υπουργείο τα στοιχεία των εκπαιδευτικών αναφορικά με τις μετατάξεις, έτσι ώστε την Παρασκευή να κατατεθούν στη Βουλή και οι εγκύκλιοι οι οποίες θα αφορούν τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και την πρόσληψη 2.500 αναπληρωτών καθηγητών, οι οποίοι πρόκειται να στελεχώσουν το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...