Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Σχέδιο για μετακίνηση 5.000 καθηγητών στα δημοτικά σχολεία

Τη μετακίνηση 5.000 εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο πλαίσιο άμεσης εφαρμογής της κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων έθεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκης και η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με στόχο να πείσει τους δανειστές για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης σχετικά με την εφαρμογή της κινητικότητας παρουσίασε το πρόγραμμα κινητικότητας 5.000 εκπαιδευτικών που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με το Έθνος, αφορά συνολικά 8.500 καθηγητές που αναμένεται να κριθούν πλεονάζοντες, εκ των οποίων οι 5.000 θα μετακινηθούν από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί ανήκουν στις ειδικότητες εκμάθησης ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών, πληροφορικής, ακόμη και γυμναστές και θα αναλάβουν μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης (θεατρικό παιχνίδι, εκμάθηση αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών κ.ά.) για παιδιά που φοιτούν στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού (μέχρι και την τρίτη Δημοτικού) προκειμένου να τελειώνουν το πρόγραμμά τους στις 2 το μεσημέρι και όχι στις 12:30, όπως ισχύει στο σχολικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...