Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

«Έφυγε» ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Ν. Μάργαρης

Τη βαθιά οδύνη τους για το θάνατο του εκλεκτού και διακεκριμένου συναδέλφου και αγαπητού φίλου τους, καθηγητή Νικόλαου Μάργαρη, κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ εκφράζουν οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος. Η απώλεια είναι βαριά και το κενό που αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο, όπως αναφέρουν, σε ψήφισμά τους, ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος και οι αντιπρυτάνεις Γιάννης Παντής, Δέσπω Λιάλιου και Σοφία Κουίδου-Ανδρέου.

Ο Νικόλαος Μάργαρης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Φεβρουαρίου 1949. Έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στον Βόλο και φοίτησε στο Β' Γυμνάσιο-Λύκειο Βόλου. Απέκτησε το πτυχίο φυσικής και το μεταπτυχιακό δίπλωμα ηλεκτρονικής φυσικής (ραδιοηλεκτρολογίας) από το Τμήμα Φυσικής της Φυσικομαθηματικής Σχολής και το διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά τα έτη 1972, 1975 και 1982 αντίστοιχα. Ήταν στέλεχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών από το 1977 και κατείχε θέση με αντικείμενο τα Βιομηχανικά Ηλεκτρονικά.

Έχει διδάξει πλειάδα μαθημάτων, όπως Ηλεκτρονική, Ηλεκτροτεχνία, Ηλεκτρικές Μετρήσεις, Ψηφιακά Κυκλώματα, Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου, Ηλεκτρονικά Ισχύος, Θεωρία Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων και Βιομηχανικά Ηλεκτρονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...