Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

2 ΒΙΝΤΕΟ - Αρβανιτόπουλος: Στην Υγεία το 60% των καθηγητών σε διαθεσιμότητα

Την ελπίδα ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αναφερόμενος στις εξαγγελίες κινητοποιήσεων από την ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας. Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητών υποστήριξε ότι το 55%-60% θα απορροφηθούν στον κλάδο της υγείας.


«Το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει να δούμε την πραγματικότητα, να ανοίξουν τα σχολεία και να μην θυματοποιηθούν οι μαθητές», δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.


Σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητών μέσω της κατάργησης ειδικοτήτων από τα τεχνικά και τα επαγγελματικά λύκεια, εξήγησε ότι το 55% - 60% εξ αυτών θα απορροφηθεί στον κλάδο της Υγείας και το μεγαλύτερο ποσοστό των υπολοίπων  σε διοικητικές θέσεις.

Επιπλέον, κάποιοι από αυτούς θα διδάξουν ως ωρομίσθιοι προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι μαθητές, των οποίων η ειδικότητα καταργείται.

Υπεραμυνόμενος των αλλαγών στα τεχνικά και επαγγελματικά λύκεια, ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι είναι καλύτερο να εξειδικεύονται οι νέοι και οι νέες σε μεταλυκειακό επίπεδο και πρόσθεσε πως οι ειδικότητες που καταργούνται μεταφέρονται στα δημόσια ΙΕΚ, οι μαθητές των οποίων αυξάνονται από 10.000 σε 15.000.

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς ο κ. Αρβανιτόπουλος εκτίμησε ότι θα ξεκινήσει χωρίς κενά και τόνισε ότι δεν περισσεύει κανένας εκπαιδευτικός.

Ερωτηθείς τέλος σχετικά με το ενδεχόμενο νέων μετατάξεων επισήμανε ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα να χαθεί ούτε ένας εκπαιδευτικός ακόμη», καθώς «το εκπαιδευτικό σύστημα είναι στα όριά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...