Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Τσίπρα με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ

Για «διάλυση της Παιδείας» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τα προεδρεία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει «αμέριστα και χωρίς αστερίσκους» τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες, ενώ κάλεσε τη λαϊκή οικογένεια «σε ένα ευρύ πανεκπαιδευτικό μέτωπο» προκειμένου «να αποτραπεί η καταστροφή».

Α. Τσίπρας: Nα πέσει αυτή η κυβέρνηση της συμφοράς

Δηλώσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση με με τα δ.σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).
«Η χώρα προχωρά ολοταχώς με μια καταστροφική πολιτική, στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, στη διάλυση της υγείας, της παιδείας, στην απελευθέρωση του ορίου των απολύσεων και σε νέες μειώσεις μισθών», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι όλα αυτά γίνονται «για να παίρνουμε κάποιες δόσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων πηγαίνει σε τράπεζες και σε αποπληρωμή προηγούμενων δανείων».
«Δεν μπορεί η κυβέρνηση κατ' εντολή της τρόικας, να βάζει φωτιά στην ελληνική κοινωνία και εμείς να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια να την κοιτάμε», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το κρίσιμο ζήτημα είναι «να σταματήσουμε τους εμπρηστές του μνημονίου».
Σημείωσε μάλιστα ότι το θέμα των απολύσεων στην εκπαίδευση δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά κάθε ελληνική οικογένεια, που θα δει την παρεχόμενη γνώση στα παιδιά, να υποβαθμίζεται. «Θα δούμε τον Σεπτέμβρη σχολεία να κλείνουν, θα δούμε σχολεία που θα μένουν χωρίς εκπαιδευτικούς», προειδοποίησε, καλώντας τους πολίτες να «διώξουν την κυβέρνηση της καταστροφής».
Ανέφερε ακόμη ότι τα τελευταία φύλλα συκής έπεσαν, μετά την απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα, ακόμα και οι 250 εκπαιδευτικοί των επαγγελματικών λυκείων οι οποίοι ήταν κάτοχοι διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων.
«Πού είναι λοιπόν η αξιοκρατία; Δεν υπάρχει αξιοκρατία η οποία να συμβαδίζει με τη βαρβαρότητα», παρατήρησε, προσθέτοντας ότι «απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα οφείλουμε όλοι να απαντήσουμε ενωτικά και συντονισμένα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...