Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ν. Νικολόπουλος: «Ενιαία ναι, πλην όμως άνιση μεταχείριση εκπαιδευτικών»

Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα «σχέδια» για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, έγινε αμέσως αντιληπτό από την ελληνική κοινωνία ότι τους επόμενους μήνες θα μιλούσαμε όλοι για μια λαίλαπα δίχως προηγούμενο και για μια οριζόντια λεηλασία των αποδοχών στο δημόσιο, που θα προκαλούσε εσωτερική αναταραχή και ανασφάλεια λόγω των δεδομένων αδικιών που θα καταγράφονταν στη συνέχεια. Συνεπώς, με την εφαρμογή του «δίκαιου» κατά πολλούς από την μνημονιακή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενιαίου βαθμολογίου – μισθολογίου στο δημόσιο, οι εργαζόμενοι πήραν μέρος σε ένα «πείραμα» και ήρθαν αντιμέτωποι με τις κάθετες απώλειες των εισοδημάτων τους, αλλά συγχρόνως και με μια σειρά παράλογων διατάξεων.

Σε σχετική του ερώτηση μάλιστα προς τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, αφού εντόπισε μια ακόμη αδικία, εις βάρος των εκπαιδευτικών αυτή τη φορά, ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι, «Στο νόμο 4024/2011 που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και στο άρθρο 28, παρ. 1, που αναφέρεται στο Ενιαίο Βαθμολόγιο – Μισθολόγιο, προβλέπεται ότι οι εκπαιδευτικοί που ασκούν καθήκοντα Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά την έναρξη ισχύος του νόμου, θα κατατάσσονται στον βαθμό Α΄», συμπεραίνοντας εξάλλου πως, «Η διάταξη αυτή αδικεί τους εκπαιδευτικούς που διετέλεσαν Διευθυντές Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και παραμένουν εν ενεργεία εκπαιδευτικοί.»

Με αφορμή όμως τα παραπάνω ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, ζητά με την ερώτηση του προς τον κ. Βενιζέλο και την κα. Διαμαντοπούλου, να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους δεν κατατάσσονται στον βαθμό Α΄ και οι εκπαιδευτικοί που διετέλεσαν Διευθυντές Εκπαίδευσης πριν την εφαρμογή του νόμου. Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος, αντιλαμβανόμενος την αγωνία των εκπαιδευτικών να αποκτήσουν επιτέλους μια ξεκάθαρη άποψη, ζήτησε από τους δυο υπουργούς και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ενημερώσουν την Βουλή για το αν οι υπηρετούντες ως Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την έναρξη ισχύος του νόμου, θα κατέχουν τον βαθμό Α΄ και μετά την λήξη των καθηκόντων τους ή μόνο για το διάστημα που θα τα ασκούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...