Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για μεταθέσεις για εκπαιδευτικούς


Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εκπαιδευτικούς ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τη μείωση σε ένα έτος, αντί δύο σήμερα, της υποχρεωτικής παραμονής του εκπαιδευτικού στην οργανική του θέση προκειμένου να... ζητήσει μετάθεση, το «ξεκλείδωμα» των πινάκων των αναπληρωτών ώστε να προσμετράται η προϋπηρεσία, αλλά και την εξομοίωση του υποχρεωτικού ωραρίου των νηπιαγωγών με αυτό των δασκάλων.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εκπαιδευτικούς ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τη μείωση σε ένα έτος, αντί δύο σήμερα, της υποχρεωτικής παραμονής του εκπαιδευτικού στην οργανική του θέση προκειμένου να ζητήσει μετάθεση, το «ξεκλείδωμα» των πινάκων των αναπληρωτών ώστε να προσμετράται η προϋπηρεσία, αλλά και την εξομοίωση του υποχρεωτικού ωραρίου των νηπιαγωγών με αυτό των δασκάλων.

Ειδικότερα, μετά τη συνάντηση που είχαν χθες οι εκπρόσωποι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) με τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό, Θ. Παπαθεοδώρου, ανακοινώθηκε ότι προωθούνται νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπουν:

Θεσμοθετείται ένα έτος υποχρεωτικής παραμονής του εκπαιδευτικού στην οργανική του θέση προκειμένου να ζητήσει μετάθεση. Το μέτρο θα ισχύσει από τις επόμενες μεταθέσεις.

Από φέτος, το υποχρεωτικό ωράριο των νηπιαγωγών εξομοιώνεται με αυτό των δασκάλων. Θα είναι δηλαδή από 21 - 24 ώρες (ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας) εβδομαδιαίως. Μέχρι σήμερα, οι νηπιαγωγοί δεν είχαν ωράριο, νομικά κατοχυρωμένο.

«Ξεκλειδώνουν» οι πίνακες αναπληρωτών και η προϋπηρεσία θα προσμετράται στο σύνολό της κανονικά για όλους. Υπενθυμίζεται ότι οι πίνακες έπαψαν να τροφοδοτούνται με στοιχεία το 2010.

Επίσης, σύμφωνα με τη ΔΟΕ δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί φέτος το ωράριο των εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση των κενών στα σχολεία ούτε θα υπάρξει νέος κύκλος συγχωνεύσεων σχολείων.
e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...