Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Οικολογικό, ενεργειακό και βιοκλιματικό το νέο Γυμνάσιο Καρέα

Ένα σχολείο που χρησιμοποιεί το βρόχινο νερό, διαθέτει φωτοβολταϊκά συστήματα για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού του, δεν χρειάζεται πετρέλαιο για θέρμανση, καθώς χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια, έχει ενεργειακά τζάμια και ψυχρά χρώματα για την... καλύτερη μόνωση του κτηρίου και σύστημα εξαερισμού με αισθητήρα για την αυτόματη ανανέωση του αέρα όταν είναι απαραίτητο. Ένα σχολείο με ταυτότητα απόλυτα οικολογική. Ο λόγος για το νέο βιοκλιματικό Γυμνάσιο του Καρέα που εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε σήμερα προς χρήση στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Το νέο πρότυπο σχολείο του Καρέα πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου σχολείου και ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της εκπαίδευσης και των μαθητών, καθώς αποτελείται από 15 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες τεχνολογίας, φυσικοχημείας και πληροφορικής, βιβλιοθήκη και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για την πραγματοποίηση διαλέξεων, προβολών και εορταστικών εκδηλώσεων.

Το έργο είναι βιοκλιματικού σχεδιασμού, είναι δηλαδή φιλικό προς το περιβάλλον και έχει χαμηλότερες ενεργειακές ανάγκες σε σχέση με ένα συμβατικό κτήριο.

Το σχολείο εγκαινίασε και παρέδωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικά «πράσινα» έργα που έχει δρομολογήσει η Δημοτική Αρχή, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Όπως επισήμανε, το Γυμνάσιο Καρέα είναι μόνο η αρχή, καθώς «συνεχίζουμε το επόμενο τρίμηνο με την παράδοση του Βιοκλιματικού Γυμναστηρίου Καρέα, σε δύο μήνες δημοπρατείται ένας βιοκλιματικού σχεδιασμού Παιδικός Σταθμός, ενώ σε 20 μήνες παραδίδεται το Βιοκλιματικό Κλειστό Κολυμβητήριο της πόλης μας».

Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος της πόλης «είναι χρέος μας να φροντίζουμε καθημερινά να βελτιώνουμε τις συνθήκες της ζωής μας, ιδιαίτερα μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τις πράσινες πολιτικές», και πρόσθεσε: «Για το Δήμο Βύρωνα η πράσινη ανάπτυξη δε στηρίζεται σε αποσπασματικές πολιτικές αλλά αποτελεί καθημερινό στοίχημα και αυτονόητη επιλογή. Σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και την προσπάθεια η πόλη μας να είναι πρωταγωνίστρια».

Να σημειωθεί ότι το έργο αποπερατώθηκε με κονδύλια που εξασφάλισε ο Δήμος από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική του ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...