Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Κλείνει η Πανεπιστημιούπολη στην Πάτρα

Προ ημερών το thebest.gr είχε δημοσιοποιήσει το περιστατικό της πρωτοφανούς επίθεσης ρομά σε φοιτητές, μέσα στην πανεπιστημιούπολη. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης μιλώντας στο thebest.gr αναφέρει «ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένα από τα πολλά φαινόμενα παραβατικότητας από τους ρομά που έχουν έρθει στο Πανεπιστήμιο. Δυστυχώς δεν είναι πρωτόγνωρο για μας, έχουμε καταντήσει ξέφραγο αμπέλι» και προαναγγέλλει το εντός της εβδομάδας κλείσιμο της πανεπιστημιούπολης.

Το σχέδιο φύλαξης του χώρου του πανεπιστημίου Πατρών προβλέπει κατά τις νυχτερινές ώρες την ελεγχόμενη πρόσβαση στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης, γι΄αυτό και όπως έχει ανακοινωθεί η Πρυτανική αρχή, έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση θυρών σε όλες τις εισόδους-εξόδους. Οι θύρες αυτές θα ενεργοποιούνται μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες (περίπου από τις 00.30 έως 06.00).

Μάλιστα όπως αναφέρει ο Πρύτανης, κατά το χρονικό αυτό διάστημα , η είσοδος και η έξοδος των οχημάτων δεν θα απαγορεύεται αλλά θα είναι ελεγχόμενη από το κεντρικό φυλάκιο. Επίσης, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλο το προσωπικό του Πανεπιστημίου, τους φοιτητές, καθώς και τους διαμένοντες στη Φοιτητική Εστία. Ακόμα, ελεύθερη θα είναι για οποιοδήποτε άλλον έχει λόγο να εισέλθει στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης. Είναι προφανές ότι οι είσοδοι-έξοδοι θα παραμένουν ανοιχτές για όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο αυτός ο σχεδιασμός έχει προκαλέσει αντιδράσεις από κατοίκους του Κάτω Καστριτσίου και ο Πρύτανης καταγγέλλει ότι «πρωτοστατεί συγκεκριμένο άτομο που είναι αυτό που έφερε τους ρομά στην περιοχή, όπως έχει δημόσια καταγγελθεί και έχει συμπαρασύρει κι άλλους».

Ο Γιώργος Παναγιωτάκης δηλώνει ότι προέχει η ασφάλεια των φοιτητών και η προστασία της περιουσίας του Πανεπιστημίου και πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει μπροστά σε καμία απειλή. Άλλωστε αναφέρει ότι ο χώρος αυτός ανήκει στο Πανεπιστήμιο και δεν πρόκειται για δημόσιο δρόμο.

Μάλιστα καυτηριάζει και τη στάση του Δήμου Πατρέων. «Στον αγώνα αυτό δεν έχουμε μαζί μας τον Δήμο Πατρέων.» λέει και αναφέρεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου να πει όχι στο κλείσιμο του δρόμου αν δεν διασφαλιστεί η διέλευση των κατοίκων. «Με ποια αρμοδιότητα πήρε αυτή την απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο. Με αυτό το σκεπτικό και η Σύγκλητος να αποφασίσει π.χ. για τη Ρήγα Φεραίου».

«Άνδρο» παραβατικότητας

Ο Πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην πανεπιστημιούπολη. Μιλά για περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, θωπείας.

Μάλιστα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, η Πρυτανική Αρχή με πόρους του εκπαιδευτικού ιδρύματος και όχι της πολιτείας, όπως διευκρινίζει ο Πρύτανης, έχει προσλάβει, εννιά φύλακες οι οποίοι μαζί με τους ελάχιστους εναπομείναντες μόνιμους φύλακες περιπολούν τον χώρο της Πανεπιστημιούπολης μέρα νύχτα, ενώ προχωρά στην αντικατάσταση των θυρών των κτηρίων με θύρες ασφαλείας.

Επίσης έχουν κινηθεί και δικαστικές ενέργειες για την απομάκρυνση των ρομά από την περιοχή και η υπόθεση φτάνει στο δικαστήριο στις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...