Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Παράνομες οι εγγραφές σε κολέγια χωρίς άδεια

Το υπουργείο παιδείας με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή (09/07) προειδοποιεί τους αποφοίτους λυκείων που θα θελήσουν να γραφτούν σε κολέγια ή Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (ΚΕΜΕ) , όπως μετονομάστηκαν, ότι όλες οι άδειες τους θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο
Αναφερόμενη στο θέμα των κολεγίων από το βήμα της Βουλής, η κα Διαμαντοπούλου προειδοποίησε ότι εάν δεν πάρουν τις άδειες λειτουργίας, μετά τις 31 Αυγούστου, δεν μπορούν να εγγράφουν νέους σπουδαστές.
«Την προηγούμενη περίοδο, κάναμε νέο θεσμικό πλαίσιο, ψηφίστηκε, ορίστηκε ο Οργανισμός που θα ελέγχει και θα δίδει τις άδειες - γιατί δεν υπήρχε μέχρι τώρα- ξεκίνησε αυτή η διαδικασία με αυστηρά κριτήρια, ελέγχονται ένα ένα τα... ΚΕΜΕ και έχουμε κάνει σαφές ότι πριν δοθούν οι άδειες δεν μπορούν να εγγράφονται σπουδαστές. Έχει βγάλει ανακοίνωση το Υπουργείο. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις άδειες στα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης - γιατί έτσι ονομάζονται και αυτός είναι ο ρόλος τους - θα υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης και επομένως εγγραφής».
Σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας:
1. Οι χορηγηθείσες άδειες ίδρυσης εξακολουθούν να ισχύουν καθ' όλο τον προβλεπόμενο σ' αυτές χρόνο διάρκειάς τους - με την επιφύλαξη της τυχόν κατά νόμον ανακλήσεώς τους. Μέχρι σήμερα ουδεμία άδεια ίδρυσης έχει ανακληθεί.
2. Οι χορηγηθείσες άδειες λειτουργίας, ανεξαρτήτως του προβλεπόμενου σ΄αυτές χρόνου διάρκειάς τους παύουν να ισχύουν την 31.08.2010 σύμφωνα με το άρθρ. 45 ν. 3848/2010. Μετά την 31.08.2010 τα ΚΕΜΕ μπορούν να λειτουργήσουν μόνο εφόσον έχουν λάβει νέα άδεια ως Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο. Τότε και μόνον τότε μπορούν να προχωρήσουν και στην έναρξη των εγγραφών σπουδαστών για το σπουδαστικό έτος 2010-2011.
Μάλιστα καλείται ο κάθε ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί για την παροχή πληροφοριών στη Διεύθυνση Ευρωπαικής Ένωσης, του Υπουργείου παιδείας (Κεντρική Υπηρεσία, Ανδρ. Παπανδρέου 3 Μαρούσι- υπεύθ. Διευθύντρια κ. Αθηνά-Πλέσσα Παπαδάκη, 2ος όροφος, γραφ. 2160, τηλ. 210 3442470 , 210 3443631).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...