Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

"Κεκλεισμένων των θυρών" συνεχίζονται οι εργασίες της 82ης ΓΣ της ΔΟΕ

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα, συνεχίζουν να εργάζονται πίσω από κλειστές πόρτες, για 2η ημέρα, στην 82η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ) στην Αθήνα. 

Ο εκλεγμένος εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθήνας “Αριστοτέλης”, από τους Πειρατές στην Εκπαίδευση, ο Θανάσης Γούναρης, στην χθεσινή του ομιλία στο πλαίσιο της συζήτησης για τα πεπραγμένα της ΔΟΕ, σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΓΣ, μίλησε και πάλι για την έλλειψη δημοκρατίας και για τις κλειστές πόρτες των εργασιών.

Μερικοί εκπρόσωποι συλλόγων και το προεδρείο της ΓΣ, δεν θέλουν να ξέρουν όλοι οι δάσκαλοι, τους οποίους εκπροσωπούν, τι συμβαίνει στην Γενική Συνέλευση του ανώτερου συνδικαλιστικού τους οργάνου, την ΔΟΕ.
Επιμένουν να αφήνουν απ’ έξω αυτούς που εκπροσωπούν. Κανένα από τα επιχειρήματα του Θανάση δεν στάθηκε ικανό να τους μεταπείσει.
Και οι αιτίες είναι προφανείς:
- Δεν θέλουν οι δάσκαλοι σε όλη την Ελλάδα να ακούσουν και να μάθουν σε απευθείας σύνδεση/αναμετάδοση αυτά που λέγονται και “δεν λέγονται” από τους ίδιους τους εκπροσώπους τους.
- Δεν θέλουν ανοιχτές διαδικασίες και εφαρμογή της δημοκρατίας
- Δεν θέλουν να κριθούν από τους δασκάλους, τους οποίους εκπροσωπούν
- Δεν θέλουν να μαθευτούν όλα, παρά μόνο αυτά που θα κρίνουν εκ των υστέρων ότι “πρέπει” να μαθευτούν.

Μέσα στην αίθουσα υπάρχει εξοπλισμός και τεχνικό συνεργείο 4 ατόμων, που η ΔΟΕ έχει μισθώσει, για να καταγράφουν με 2 κάμερες τις εργασίες στης ΓΣ. Και ενώ υπάρχει ήδη ειδική σελίδα με web tv, στον ιστότοπο της ΔΟΕ με την δυνατότητα για απευθείας αναμετάδοση, δεν αναμεταδίδεται τίποτα. Και όχι μόνο αυτό, απαγορεύουν και οποιαδήποτε άλλη αναμετάδοση και καταγραφή από οποιονδήποτε άλλον!!!
* Τους είναι άγνωστες οι λέξεις όπως, διαφάνεια, πληροφόρηση και ενημέρωση.
* Τους είναι άγνωστη η έννοια της πραγματικής συμμετοχής, εκεί όπου οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι είναι ανοιχτοί και διάφανοι απέναντι σε αυτούς που εκπροσωπούν.
* Τους είναι άγνωστη η πραγματική εφαρμογή της δημοκρατίας.

Κλειστές πόρτες, εν κρυπτό εργασίες και επιλεκτική ενημέρωση, ήταν και είναι η τακτική τους.
Το δικαίωμα των δασκάλων (που είναι και υποχρέωση των εκπροσώπων) για ενημέρωση και συμμετοχή στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του συνδικαλιστικού τους οργάνου, την ΔΟΕ, καταργείται έμπρακτα με την άρνηση του προεδρείου να αναμεταδώσει απευθείας εικόνα και ήχο από την αίθουσα.
Θα ολοκληρώσουν τις εργασίες όπως θέλουν και όπως τους βολεύει και μετά θα ετοιμάσουν ένα “κομμένο και ραμμένο” τηλεοπτικό ρεπορτάζ για να το βγάλουν στην δημοσιότητα.

Το μαύρο σκεπάζει και εδώ την πραγματική ενημέρωση και την ανοιχτή συμμετοχή. Για ακόμη μια φορά το “θέατρο” της εκπροσώπησης και το “έργο” της αδιαφάνειας, ανέβηκε στην σκηνή.

Οι Πειρατές στην Εκπαίδευση συνεχίζουμε όμως.
Πάρα την καθολική άρνηση του προεδρείου, παρά τους εν λόγω και έργω προπηλακισμούς που δέχεται ο εκλεγμένος εκπρόσωπος μας, συνεχώς από τους συναδέλφους του εκπροσώπους, μέσα και έξω από την αίθουσα, συνεχίζουμε.
Υποστηρίζουμε την βάση της λειτουργίας της δημοκρατίας, την διαφάνεια, συνεχίζουμε να αναμεταδίδουμε όποιο πειρατικό υλικό καταφέρνουμε να συλλέξουμε. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους δασκάλους σε όλη την χώρα να μαθαίνουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει, θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία στην πραγματική εφαρμογή της δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...