Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Καστοριά: Ξυλοκόπησε την καθηγήτρια επειδή δεν πέρασε ο γιος του

Φωτό αρχείου
Ξεπερνά κάθε λογική η αντίδραση γονιού που όταν διαπίστωσε πως ο γιος του δεν πέρασε σε συγκεκριμένο μάθημα, αποφάσισε να ξυλοκοπήσει την καθηγήτρια, η οποία μάλιστα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν.

«Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα και οι σύλλογοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς καταδικάζουμε την πρωτοφανή για τα δεδομένα της περιοχής βίαιη επίθεση, που δέχτηκε συνάδελφός μας από γονέα μαθητών μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων των προαγωγικών γραπτών εξετάσεων.

Το συμβάν συγκλονίζει για την αγριότητά του, καθώς η συνάδελφος μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Καστοριάς.

Αυτή η ενέργεια, όπως και κάθε πράξη βίας, που παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία του ιδιωτικού βίου, είναι καταδικαστέα και αποτελεί δείγμα της κρίσης αξιών και θεσμών που βιώνει η κοινωνία μας.

Απόρροια των παραπάνω είναι η περαιτέρω απαξίωση του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών και του έργου που επιτελούν, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του πνευματικού υπνωτισμού και της χειραγώγησης της κοινωνίας.

Οι εκπαιδευτικοί επιτελούν το καθήκον τους ανεπηρέαστοι με γνώμονα παιδαγωγικές – επιστημονικές αρχές σε μια εποχή που η δημόσια εκπαίδευση βάλλεται καθημερινά.

Οποιαδήποτε προσπάθεια επιρροής του εκπαιδευτικού έργου και μάλιστα με την άσκηση απρόκλητης βίας δεν έχει θέση στα ιδανικά και στις αξίες που υπηρετεί το λειτούργημα του εκπαιδευτικού.

Η εκπαιδευτική κοινότητα της Καστοριάς ως θεματοφύλακας της κοινωνικής συνοχής, καταδικάζει την πρωτοφανή βίαιη επίθεση και εκφράζει την άμεριστη συμπαράστασή της στη συνάδελφο και την οικογένειά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...