Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

3 ΠΥΣΔΕ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ «ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ» ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Στην απόφαση να μην  στείλουν στοιχεία για «πλεονάσματα»  εκπαιδευτικών αλλά μόνο για τα κενά που προκύπτουν από την πραγματικότητα κατέληξαν τα ΠΥΣΔΕ Κεφαλλονιάς, Κέρκυρας και Πειραιά.

Τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια της χώρας  είχαν κληθεί μέχρι 30 Μάη να αποστείλουν  στοιχεία στο υπουργείο για τα κενά και τα «πλεονάσματα» εκπαιδευτικών  με τους όρους της συγκυβέρνησης  και όχι των πραγματικών αναγκών. Οπως προκύπτει από τη σχετική εγκύκλιο ζητείται τόσο η εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ όσο και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης που καλούνται στην ουσία να βάλουν τη σφραγίδα τους την εικόνα που έχει διαμορφώσει ήδη το υπουργείο Παιδείας.

Κάτω  από την πίεση των εκπαιδευτικών, με την παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και τις ΕΛΜΕ, τα τρία ΠΥΣΔΕ αρνήθηκαν να γίνουν το «φύλλο συκής» στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης να αποσπάσει την συναίνεση των υπηρεσιακών συμβουλίων στα σχέδια για λιγότερους, ελαστικά απασχολούμενους εκπαιδευτικούς, για υποχρεωτικές μεταθέσεις, για προλείανση του εδάφους για απολύσεις εκπαιδευτικών.

Πρόκειται για ένα δείγμα για το πώς η  οργανωμένη παρέμβαση με προσανατολισμό την διεκδίκηση της παιδείας και  του εκπαιδευτικού των λαϊκών αναγκών, που δεν στέκεται σε νομικίστικες και διαδικαστικές «ενστάσεις» μπορεί να καθυστερήσει μέτρα, να συμβάλει ώστε να μην νομιμοποιηθεί η αντιλαϊκή πολιτική, να φέρει κατακτήσεις.

Στην  Κεφαλλονιά, η ΕΛΜΕ διοργάνωσε παράσταση  διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ προβάλλοντας τα αιτήματα για σχολείο με ενιαίο πρόγραμμα και ενιαία εργασιακά δικαιώματα, ενάντια στην αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, ενάντια στο «νέο σχολείο» της αγοράς, το οποίο υπαγορεύει υποταγμένους ελαστικά απασχολούμενους εκπαιδευτικούς.

 Οπως αναφέρει η ΕΛΜΕ στην ανακοίνωσή της, «η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των αντιλαϊκών - αντιεκπαιδευτικών νόμων που έχει θεσπίσει και με μοχλό την εφαρμοσμένη αξιολόγηση του ηλεκτρονικού συστήματος e-survey, προχωρά σε ένα όργιο υποβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Αφού καταχώρησαν 1,5 τετραγωνικό μέτρο ανά μαθητή και επέβαλλαν την αυστηρή τήρηση στα 27άρια τμήματα, αφού αύξησαν το ωράριο των εκπαιδευτικών, θέλουν να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πρόβλημα με τις απολύσεις 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά περισσεύουν κι οι υπόλοιποι!!! Στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη βγάζουν ότι δεν χρειάζονται περίπου οι 100 στους 380 εκπαιδευτικούς. Αποδεικνύεται ότι τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ) είναι όργανο και "φύλο συκής" για την προώθηση της σφαγής», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Η ΕΛΜΕ τονίζει  ότι η κυβέρνηση προκαλεί καθώς  «ακόμη και σε μαθήματα που δεν  διδάχθηκαν καθόλου σε σχολεία του  Νομού, λόγω έλλειψης προσωπικού, βγάζουν  δεκάδες πλασματικά πλεονάσματα (πχ Πληροφορική, Γερμανικά, Μουσική κοκ)!!! Ετοιμάζουν εκατόμβες για τους συναδέλφους των ξένων γλωσσών και της Γυμναστικής. Αν τα νούμερα του e-survey μετατραπούν σε πολιτική πράξη σημαίνει κλείσιμο σχολείων: Κλείσιμο τομέων των ΕΠΑΛ (Νοσηλευτικής, ξενοδοχειακά, ναυτικά μαθήματα κλπ). Σημαίνει σταμάτημα της λειτουργίας κατευθύνσεων σε όλα τα σχολεία του Νομού, εκτός από κάποια του Αργοστολίου. Σημαίνει "κόψιμο" επιλογών μαθημάτων, τις οποίες καν δεν παίρνουν υπόψη στον υπολογισμό τους. Σημαίνει διάλυση του ΕΕΕΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...