Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΟΙΕΛΕ: Οξύνεται η ανομία στα ιδιωτικά σχολεία


Σπάει το απόστημα της παρανομίας σε αρκετά ιδιωτικά σχολεία με θύματα, δυστυχώς, εκατοντάδες μαθητές και τους γονείς τους. Ιδιωτικό σχολείο που λειτουργεί χωρίς νόμιμο εκπρόσωπο, χωρίς...διευθυντή σχολικής μονάδας, με αδιαφανείς διαδικασίες αξιολόγησης, ετοιμαζόταν να εκδώσει τίτλους σπουδών! 

Η ΟΙΕΛΕ που τα τελευταία χρόνια έχει αναγκαστεί να υπερβεί το θεσμικό της ρόλο, μετατρεπόμενη σε Εισαγγελέα, κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να αποκατασταθεί η νομιμότητα στον πολύπαθο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, όπου ασυνείδητοι σχολάρχες καταπατούν τη νομοθεσία χωρίς να υπολογίζουν καν τις συνέπειες που οι ενέργειές τους μπορεί να έχουν σε μαθητές και γονείς, οι οποίοι σε καιρό δεινής οικονομικής κρίσης, καταθέτουν πολλές φορές από το υστέρημά τους για τη μόρφωση των παιδιών τους.

Χαρακτηριστική περίπτωση της ανομίας που επικρατεί στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Ευρωπαϊκό Πρότυπο – Καργιωτάκης - Κόλλιας», το οποίο δεν έχει νόμιμο εκπρόσωπο, δεν έχει νόμιμα διορισμένο διευθυντή και ως εκ τούτου η λειτουργία του – άρα και η έκδοση τίτλων - είναι παράνομη. Ο φερόμενος ως «ιδιοκτήτης» του σχολείου Γεώργιος Καργιωτάκης, που υπογράφει σημαντικά διοικητικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων και καταγγελίες σύμβασης εκπαιδευτικών, δεν μπορεί νομικά να εκπροσωπεί το σχολείο, διότι είναι διορισμένος δημόσιος εκπαιδευτικός (μαθηματικός), εναντίον του οποίου μάλιστα διενεργείται ΕΔΕ διότι είχε εγκαταλείψει τη θέση του! Αντί, δηλαδή, να υπηρετεί στη θέση του, στο δημόσιο σχολείο που είναι διορισμένος, το εγκαταλείπει για να πάρει χρήματα και από γονείς ως ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου! Δύσκολα θα μπορούσε κανείς να βρει καλύτερη περιγραφή της δημοφιλούς στις μέρες μας έκφρασης «επίορκος δημόσιος υπάλληλος»…

Μετά τις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ - προς τιμήν του - ο Δ/ντης Π.Ε. Δ’ Αθήνας Ν. Τσακωνάκος ενήργησε αστραπιαία, μεταφέροντάς τις στο ΥΠΑΙΘΠΑ. Ο Υφυπουργός Παιδείας εξέδωσε εντολή (συνημμένη) για να μετεγγραφούν άμεσα οι μαθητές του σχολείου σε δημόσια σχολεία ώστε «να αποσοβηθούν προβλήματα έκδοσης ενδεικτικών και απολυτήριων τίτλων».

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Δεν είναι δυνατόν ορισμένα ιδιωτικά σχολεία που από το Σύνταγμα ορίζεται ότι πρέπει να εποπτεύονται από την Πολιτεία, που χορηγούν ισότιμους τίτλους σπουδών, να λειτουργούν με αυτόν τον προκλητικό τρόπο περιφρονώντας νόμους και θεσμούς. Δεν μπορούν να εμπαίζουν τους γονείς που ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ, διότι χάνοντας την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, τα ιδιωτικά σχολεία κινδυνεύουν με κλείσιμο και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να βρεθούν στην άβυσσο της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Η ΟΙΕΛΕ δυστυχώς δικαιώνεται για μια ακόμη φορά με την αποκάλυψη τέτοιας έκτασης σκανδάλων στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, διότι η ανομία και η ασυδοσία έχουν ενταθεί επικίνδυνα, λόγω της απροθυμίας του ΥΠΑΙΘΠΑ να συγκρουστεί με εργοδοτικές συντεχνίες και ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τα εποπτικά όργανα της Πολιτείας να εγκαταλείψουν τη στάση του Πόντιου Πιλάτου, ώστε να αποκατασταθεί επιτέλους η νομιμότητα. Είναι αδιανόητο να τίθενται σε κίνδυνο τίτλοι σπουδών μαθητών, θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών, ακόμη και το ίδιο το εκπαιδευτικό αγαθό για να αποκομίσουν πρόσκαιρο κέρδος κάποιοι αετονύχηδες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

α.α.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...