Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΟΛΜΕ κατά της επιστράτευσης

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι εκπαιδευτικοί

Την Παρασκευή εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κατά της απόφασης της κυβέρνησης για την επιστράτευση των καθηγητών. Σήμερα, μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «κατάχρηση εξουσίας», ενώ κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 9.30 έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στην οδό Πανεπιστημίου.

Όπως υποστήριξαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου οι καθηγητές και οι νομικοί εκπρόσωποι τους, «δεν συνέτρεχε κανένας λόγος δημοσίου συμφέροντος για την επιστράτευση του κλάδου, αλλά η κυβέρνηση ήθελε απλά να περάσει ένα μήνυμα».

«Εάν η απεργία της ΟΛΜΕ απειλούσε την ψυχική υγεία των παιδιών, τότε τι να πούμε για τα εξτρεμιστικά δύσκολα θέματα των εφετινών εξετάσεων», τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστου, ενώ διερωτήθηκε «εάν στόχος είναι η απαξίωση του θεσμού των πανελλαδικών εξετάσεων». Στη συνέχεια μίλησε για «αδιανόητη απουσία διαλόγου από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας» και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς τους καθηγητές για το περιεχόμενο του τελικού προεδρικού διατάγματος για τις αποσπάσεις και μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

Η ΟΛΜΕ κάλεσε την κυβέρνηση να μην νομοθετήσει τίποτα μέσα στο καλοκαίρι και ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Ιουνίου, έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Ο Ν. Παπαχρήστου εξέφρασε την ανησυχία του προεδρείου της Ομοσπονδίας για πιθανές απολύσεις καθηγητών την ερχόμενη σχολική χρονιά, ιδίως στους τομείς της φυσικής αγωγής και πληροφορικής. Μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι εκρηκτική η κατάσταση στα σχολεία και από άποψη κενών σε καθηγητές, αλλά και από άποψης υλικοτεχνικής υποδομής (ελλείψεις σε αναλώσιμα, πετρέλαιο κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...