Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

ΔΗΜΑΡ: Κανονικά οι εξετάσεις χωρίς επιστράτευση


Τη «δυνατότητα να βρεθεί κοινός τόπος προκειμένου να λυθούν οι διαφορές με συναίνεση» επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ αναφορικά με την απεργία της ΟΛΜΕ την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων και την «προληπτική επιστράτευση».

«Η Δημοκρατική Αριστερά έχει ταχθεί με σαφήνεια κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Ταυτόχρονα κατέθεσε εναλλακτικές προτάσεις έναντι των θέσεων του Υπουργείου και των θέσεων της ΟΛΜΕ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως τονίζει η ΔΗΜΑΡ, «υπάρχει δυνατότητα και πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος προκειμένου να λυθούν οι διαφορές με συναίνεση».

«Η ΟΛΜΕ με την ακραία συνδικαλιστική επιλογή της για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις και στη συνέχεια η κυβερνητική απόφαση «προληπτικής» επιστράτευσης, διαμορφώνουν συνθήκες επιζήμιας έντασης για τους μαθητές και τις οικογένειές τους», προσθέτει.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά η λύση είναι η «κανονική διεξαγωγή των εξετάσεων χωρίς επιστράτευση και στη συνέχεια ο ουσιαστικός διάλογος ώστε οι τελικές ρυθμίσεις να λάβουν υπόψη όσες ενστάσεις είναι δικαιολογημένες και μπορούν να αντιμετωπιστούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...