Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Τσίπρας:Το μνημόνιο διαλύει το δημόσιο σχολείο


"Όταν ντύνεις στο χακί τον καθηγητή, τότε δεν μπορείς να ελπίζεις σε μια κοινωνία προκοπής και προοπτικής" δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, καλώντας για ακόμα μία φορά τον Πρωθυπουργό να πάρει πίσω την απόφαση για επιστράτευση .

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αυταρχική μεθόδευση της κυβέρνησης που στερεί συνταγματικές ελευθερίες σε σχέση με την προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών.
"Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι δίκαια. Το μνημόνιο διαλύει το δημόσιο σχολείο. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή τη σύγκρουση. Επέλεξε αυτή τη σύγκρουση, διότι θέλει να εκτελέσει το μνημόνιο, αδιαφορώντας αν με αυτόν τον τρόπο εκτελεί την κοινωνία", είπε.

Καλούμε, τόνισε, "για άλλη μια φορά, τον ίδιο τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την απόφαση για επιστράτευση, διότι δεν μπορείς να επιστρατεύεις τους εκπαιδευτικούς, τους ανθρώπους που μαθαίνουν στα παιδιά μας γράμματα. Τον καλούμε, επίσης, να αποσύρει το Προεδρικό Διάταγμα και να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει σε νέες συρρικνώσεις σχολικών μονάδων και σε απολύσεις εκπαιδευτικών".

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τους καθηγητές για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου στη χώρα μας , μετά τις εξετάσεις. "Η εκπαίδευση είναι το μέλλον. Δεν μπορούμε να στερούμε το μέλλον από τους νέους ανθρώπους, από την ελληνική κοινωνία. Πιστεύουμε ότι αυτή η στάση της αδιαλλαξίας από την πλευρά της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες μαθητές που σήμερα βρίσκονται στην τελική ευθεία ενός σημαντικού αγώνα που δίνουν πριν από τις εξετάσεις και, κυρίως, δημιουργεί συνθήκες που δεν μπορούν να βρίσκουν εφαρμογή σε ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες", ανέφερε.

"Οι επιστρατεύσεις, για να χρησιμοποιήσω μια ορολογία που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε στη βουλή πριν από 2 χρόνια, είναι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν οι δικτατορίες. Και επειδή πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμα δημοκρατία σε αυτό τον τόπο και συνταγματικές ελευθερίες τον καλούμε, έστω και τώρα, να κάνει πίσω σε αυτές τις επιλογές και να ξεκινήσει μετά τις εξετάσεις ένας ουσιαστικός διάλογος για το δημόσιο σχολείο", κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος ευχαρίστησε  τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που δέχτηκε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ και όπως δήλωσε του ζήτησαν "να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να αρθεί το απαράδεκτο καθεστώς της προληπτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών και να ληφθούν από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες, ώστε να αναδειχθούν τα μείζονα ζητήματα της εκπαίδευσης".
"Η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται υπό διάλυση και θα πρέπει η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να παίζει με τα παιδιά του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί επίσης να παίζει με τις οικογένειες χιλιάδων εκπαιδευτικών, δεν μπορεί να διαλύει τις οικογένειες 5.000 μονίμων εκπαιδευτικών και να απολύει 10.000 συμβασιούχους. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε", τόνισε ο κ. Παπαχρήστος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...