Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Για την βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη των εκπαιδευτικών ΤΕ

Παρέμβαση Αυγενάκη προς Αρβανιτόπουλο και Μανιτάκη

Στην βαθμολογική και μισθολογική  κατάταξη των εκπαιδευτικών ΤΕ01 βάσει του Ν. 4024/2011, αναφέρεται σε παρέμβασή του, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.κ. Αντώνη Μανιτάκη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο αντίστοιχα διαβιβάζοντας υπόμνημα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Εργαστηριακών Μαθημάτων Κλάδου ΤΕ1- ΠΑΤΕΣ ΣΕΛΕΤΕ.

Όπως αναφέρεται στο Υπόμνημα που διαβιβάζει ο Λ. Αυγενάκης, ο καθορισμός των προσόντων διορισμού πρέπει να ορίζεται από το αρμόδιο για το προσωπικό του, Υπουργείο Παιδείας δεδομένου ότι πρόκειται για εκπαιδευτικό προσωπικό και όχι απλώς για δημοσίους υπαλλήλους και το ενιαίο μισθολόγιο το οποίο εκφράζεται με τον Ν 4024/27-10-11 σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον Ν. 1566/85 διότι δεν είναι νόμος ο οποίος ορίζει προσόντα διορισμού κάθε μίας των περιπτώσεων διορισμών τόσο στην δημόσια εκπαίδευση , όσο και σε οποιοδήποτε θέση διορισμού στο Υπουργείου Παιδείας.

«Σύμφωνα  με' τον ιδρυτικό νόμο της ΣΕΛΕΤΕ, οι πτυχιούχοι των Σχολών Εργοδηγών με την απόκτηση του πτυχίου της ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ κατατάσσονται στην αυτή εκπαιδευτική βαθμίδα με τις Παιδαγωγικές Ακαδημίες του κράτους και σε καμία περίπτωση η παρ.4 του άρθρου 28 του Ν 4024/11 δεν αφορά εκπαιδευτικούς του κλάδου ΤΕ01 διότι αυτοί δεν υπηρετούν σε κατηγορία ανώτερη των τυπικών τους προσόντων δεδομένου ότι εκτός των πτυχίων Εργοδηγών ή Μέσων Τεχνικών Σχολών κατέχουν και πτυχίο Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παιδαγωγικών σπουδών ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ»
 
Τέλος, η ΠΕΤΕΕΜ ζητά να μην έχει εφαρμογή η σχετική γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ, που υποβιβάζει οικονομικά και εκπαιδευτικά τον κλάδο ΤΕ01 και παραβιάζει το νομοθετικό πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας, να προβλεφθεί άμεσα ρύθμιση από τον κ. Υπουργό Παιδείας που να επικαιροποιεί την κατάταξη των εκπαιδευτικών ΤΕ01 με βάση τα άρθρα 12, 13 και 14 του νόμου 1566/85 και να ισχύει η παρ. 2 του άρθρου 4 του Ν. 4024/2011, όσον αφορά την κατάταξή τους και για τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς και όχι η παρ. 1 του ίδιου άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...