Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο κατά της επιστράτευσης


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης για την ποινικοποίηση των απεργιών των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί, γονείς και άλλοι εργαζόμενοι και φορείς στην πλατεία Συντάγματος. 

Προηγήθηκε συλλαλητήριο από τα γραφεία της ΟΛΜΕ στην Ερμού μέχρι τη Βουλή. Στο μεταξύ, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ να δοθεί προσωρινή διαταγή, ώστε να παγώσει η απόφαση της κυβέρνησης για την επιστράτευση. Η αίτηση της ΟΛΜΕ για ακύρωση της απόφασης (κύρια προσφυγή) θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 7 Ιουνίου.

Αυτή την ώρα παραμένει αρκετός κόσμος συγκεντρωμένος στην πλατεία Συντάγματος ενώ διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας.

Μέλη της ΟΛΜΕ διαμαρτυρήθηκαν κατά της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, με φιμωμένα τα στόματα και κρατώντας πανό με το σύμβολο της Χούντας και τη φράση «Ελλάς Ελλήνων Επιστρατευμένων» ενώ για το συλλαλητήριο έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο τάνκ από αφρολέξ.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το "παρών" εργαζόμενοι του Μετρό και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό, καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια που επίσης κατέληξε στη Βουλή.

Διαδήλωση και στη Θεσσαλονίκη

Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για την επιστράτευση πραγματοποίησαν μέλη των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και του ΠΑΜΕ στο κέντρο της πόλης τη Δευτέρα.

Με βασικό σύνθημα «Όχι στον αυταρχισμό και τη συνταγματική εκτροπή», τα μέλη των ΕΛΜΕ συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου μετέβησαν και μέλη του ΠΑΜΕ από συλλαλητήριο στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές, περίπου 2.000 σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, καταλήγοντας έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

 
 


 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...