Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

ΔΗΜΑΡ: Επιζήμια και καταστροφική η πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις πανελλαδικές


"Επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο και καταστροφική για το κίνημα των εκπαιδευτικών" χαρακτηρίζει σε ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις πανελλαδικές. 

Προσθέτει ότι εχει καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις στο υπουργείο παιδείας, προκειμένου να αποτραπεί το οριζόντιο μέτρο της αύξησης του ωραρίου, το οποίο η ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζει προβληματικό, καθώς όπως αναφέρει θα δημιουργήσει πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα χρειαστεί να μετακινείται απο σχολείο σε σχολείο.

Η ανακοίνωση:


"Ο τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι η πρόταση για απεργία  των εκπαιδευτικών μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο και καταστροφική για το κίνημα των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι, υποστεί σημαντική μείωση στις αποδοχές τους, αλλά και υποβάθμιση  στις συνθήκες της εργασίας τους, οφείλουν να έρθουν σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διασφαλιστούν στις εύλογες ανησυχίες τους αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στην απασχόλησή τους  το οριζόντιο μέτρο της αύξησης των ωρών διδασκαλίας.

Το Υπουργείο οφείλει να εξαντλήσει το περιθώριο που έχει για την κάλυψη των κενών των σχολείων χωρίς περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών. Η Δημοκρατική Αριστερά έκανε εναλλακτικές προτάσεις στην κατεύθυνση αυτή αντιπροτείνοντας την άρση των αποσπάσεων, την εξάντληση του υπάρχοντος ωραρίου, την αξιοποίηση των δεύτερων πτυχίων που έχουν οι εκπαιδευτικοί σε ειδικότητες που υπάρχουν κενά, την επέκταση της δεύτερης και της τρίτης ανάθεσης διδασκαλίας  και την επιμήκυνση του χρόνου παραμονής στην κλίμακα του ωραρίου.

Το σύνολο των μέτρων αυτών μπορεί να αποτρέψει το οριζόντιο μέτρο  της αύξησης του ωραρίου που  είναι προβληματικό καθώς θα δημιουργήσει πλεονάζον προσωπικό που θα χρειαστεί να μετακινείται από σχολείο σε σχολείο της ίδιας ή και διαφορετικής περιφέρειας".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...