Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

«Δεν τίθεται ζήτημα με το θέμα της Φυσικής», απαντά το υπουργείο Παιδείας


«Είναι φυσικό σε όλα τα μαθήματα τα θέματα που τίθενται στις εξετάσεις να προσιδιάζουν με κάποια από τα χιλιάδες δημοσιευμένα, ιδιαίτερα στο Διαδίκτυο» αναφέρει σε απάντησή της η κεντρική επιτροπή εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας. Κατόπιν τούτου, προστίθεται στην ανακοίνωση, δεν τίθεται ζήτημα δεοντολογίας και τάξης.

Η απάντηση ήρθε μετά τις καταγγελίες ότι το 4ο θέμα στην φυσική κατεύθυνσης δεν ήταν πρωτότυπο, αλλά η εν λόγω άσκηση είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα προ δύο μηνών και είχε σχολιαστεί από δεκάδες καθηγητές, μεταξύ των οποίων και από μέλος της κεντρικής επιτροπής εξετάσεων. Ο ίδιος πρότεινε το θέμα για τις πανελλαδικές.

Η καταγγελία έγινε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης και προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Ακολούθησε η ανακοίνωση της κεντρικής επιτροπής εξετάσεων.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) με αφορμή δημοσιεύματα για τα θέματα στο μάθημα «Φυσική Κατεύθυνσης» ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β', ανακοινώνει τα ακόλουθα:

» 1. Όλα τα θέματα και τα επιμέρους ερωτήματα είναι αυστηρώς εντός της διδακτέας-εξεταστέας ύλης και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα των Λυκείων.

» 2. Όλα τα θέματα διαμορφώθηκαν εντός της ΚΕΕ από την εισηγητική επιτροπή του μαθήματος με τη διαδικασία που προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Τα θέματα συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα από την ολομέλεια της ΚΕΕ.

» 3. Είναι φυσικό σε όλα τα μαθήματα τα θέματα που τίθενται στις εξετάσεις να προσιδιάζουν με κάποια από τα χιλιάδες δημοσιευμένα, ιδιαίτερα στο Διαδίκτυο.

» 4. Κατόπιν τούτου, δεν τίθεται ζήτημα δεοντολογίας και τάξης για τα θέματα στο μάθημα «Φυσική Κατεύθυνσης» ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β'».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...