Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

Tο ψηφοδέλτιο «Πειρατές στην Εκπαίδευση" των δασκάλων της Αθήνας κατάφερε να πάρει μία από τα εννέα έδρες, αλλάζοντας το "status quo" της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, στέλνοντας τον πρώτο Πειρατή συνδικαλιστή στο σώμα των  αντιπροσώπων τους. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν αυτό το άρθρο, δεν είναι σαφές ακόμη ποιος από τους τρεις υποψηφίους (Θανάσης Γούναρης, Μάρκος Παπαϊωάννου, ή Ηλέκτρα Παγώνη) θα πάρει την έδρα, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που βλέπουμε ένα Πειρατή συνδικαλιστή να εκλέγεται σε κορυφαία θέση και να λειτουργεί ως Πειρατής.

Οι «Πειρατές στην Εκπαίδευση" διπλασίασαν το ποσοστό τους από 5,4% σε 10,42% και αύξησαν τα εκλογικά αποτελέσματα τους από τις 50 στις 90 ψήφους, στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αθήνας"Αριστοτέλης". Είχαν να ανταγωνιστούν  ψηφοδέλτια που υποστηρίζονταν από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ (που βρίσκονται στο Ελληνική κυβέρνηση), αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ από την αριστερά.

Η μέρα ξεκίνησε για τους πειρατές με την τακτοποίηση του περιπτέρου τους έξω και μέσα στο σχολείο όπου οι εκλογές επρόκειτο να πραγματοποιηθούν. Οι Πειρατές έπιασαν μια θέση ακριβώς στην είσοδο του σχολείου και κρέμασαν τις σημαίες τους και κόλλησαν τις αφίσες τους. Το περίπτερο τους ήταν το μόνο με υπολογιστές, που έπαιζαν βίντεο, όπως αυτό με Πειρατές από όλο τον κόσμο που μιλούν στα ελληνικά και λένε "Είμαι και εγώ Πειρατής".

Ένας από τους παράγοντες επιτυχίας για το κόμμα Πειρατών Ελλάδας στις εκλογές ήταν το πάθος που εμφάνισαν σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους. Ο Θανάσης Γούναρης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, μίλησε τρεις φορές στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και γοήτευσε το κοινό με την παρουσία και τη δυναμική ομιλία του.

Οι Pirate Times ήρθαν σε επαφή με τους τρεις Πειρατές για ένα σχόλιο:

Θανάσης Γούναρης: «Το σήμα των εκπαιδευτικών της Αθήνας δεν θα περάσει απαρατήρητο από την ελληνική κοινωνία. Το μήνυμα των δασκάλων είναι πεντακάθαρο και οι Έλληνες θα το λάβουν σοβαρά υπόψιν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου για την εμπιστοσύνη τους στους "Πειρατές στην Εκπαίδευση". Η επιτυχία αυτή σηματοδοτεί μια μεγάλη αρχή για το κόμμα Πειρατών Ελλάδας. Η Ελληνική κοινωνία θα δει το σήμα των εκπαιδευτικών οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τους πειρατές και γύρισαν την πλάτη τους στις παραδοσιακές συμπεριφορές των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Διπλασιάσαμε το ποσοστό και τις ψήφους μας, είμαστε η τέταρτη δύναμη στο Σύλλογο «Αριστοτέλης» και όχι άδικα, αφού πείσαμε τους συναδέλφους μας. Πραγματοποιήσαμε με υπομονή και επιμονή μια υποδειγματική εκστρατεία με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων, ψηφιακών και φυσικών. Προσωπικά επισκέφθηκα και μίλησα με τους συναδέλφους μου σε όλα τα σχολεία που υπάγονται στον σύλλογο «Αριστοτέλη», το ίδιο έκαναν ο Μάρκος και η Ηλέκτρα. Συγχαρητήρια σε όλους τους πειρατές οι οποίοι βοήθησαν με κάθε τρόπο σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία! Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δασκάλους, άνδρες και οι γυναίκες που μας ψήφισαν, επειδή πιστεύουν ότι η φωνή μας πρέπει να ακουστεί. Θα θέλαμε να τους προσκαλέσουμε να συμμετάσχουν μαζί μας στη κοινή διαμόρφωση των θέσεων μας. Ένα ιδιαίτερο «ευχαριστώ» στην εμπροσθοφυλακή του ψηφοδελτίου, Μάρκο και Ηλέκτρα."

Μάρκος Παπαϊωάννου: «Νιώθω ότι ίσως κάτι πάει να αλλάξει. Το αποτέλεσμα δείχνει ξεκάθαρα ότι η κοινωνία συμπεριλαμβάνει και τους παραδοσιακούς συνδικαλιστές ως κομμάτι όλων αυτών που οδήγησαν τον τόπο σε αυτήν την κατάσταση και αρχίζει να τους γυρνάει την πλάτη ψηφίζοντας κάτι νέο. Δεν είναι τυχαίο που οι «Πειρατές στην Εκπαίδευση» χωρίς να έχουν κλείσει ούτε ένα χρόνο δράσης και ύπαρξης, κατάφεραν με ποσοστό 10% να ξεπεράσουν παρατάξεις μεγάλων κομμάτων της ελληνικής βουλής όπως του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.  Ναι πίστευα ότι αργά η γρήγορα θα έρθει η επιτυχία γιατί αν και το κόμμα μας δεν έχει τηλεοπτική δημοσιότητα εξαπλώνεται σαν ιός επειδή είναι κάτι ξεχωριστό. Είμαι διπλά χαρούμενος που αυτή η πρώτη επιτυχία ήρθε στο συνδικαλιστικό του κλάδου μου και εύχομαι να υπάρξει ανάλογη συνέχεια.»

Ηλέκτρα Παγώνη: «Νιώθω πολύ ικανοποιημένη που καταφέραμε να αποσπάσουμε μια έδρα στη ΔΟΕ για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Είχα βάσιμες ελπίδες για το θετικό αποτέλεσμα. Ο Θανάσης Γούναρης οργάνωσε πολύ αποτελεσματικά τους δασκάλους – πειρατές και έκανε πολύ σκληρό αγώνα όλο αυτό το διάστημα.  Στέλνουμε μήνυμα για ανατροπή του κατεστημένου στη ΔΟΕ. Όπως είπε σήμερα ο Θανάσης στη Γενική Συνέλευση  θα αγωνιστούμε για τη διαφάνεια και τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων."

http://www.pirateparty.gr/

https://www.facebook.com/PiratePartyGR

https://www.facebook.com/PiratesOfEvia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...