Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Μπακογιάννη: Ο διάλογος αυτός πρέπει να φέρει αποτέλεσμα

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία», κα. Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την έναρξη του διαλόγου σήμερα για την Παιδεία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Δημοκρατική Συμμαχία, θεωρεί ότι ο ρόλος της Παιδείας είναι καθοριστικός, στην προσπάθεια τις χώρας να βρει το δρόμο της, αντιμετωπίζοντας την οικονομική και αξιακή της κρίση.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια σύγχρονη και ανταγωνιστική Παιδεία γι΄ αυτό πιστεύουμε ότι χρειάζονται μεγάλες αλλαγές στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Αλλαγές στη χρηματοδότηση, στα προγράμματα σπουδών, στο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας, στην ένταξη κινήτρων και στοιχείων ανταγωνισμού, στον τρόπο εισαγωγής, στη γεωγραφική κατανομή, στην αξιολόγηση. Αλλαγές που θα στηρίξουν την έρευνα και την καινοτομία.

Οι αλλαγές αυτές πρέπει να γίνουν με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, γρήγορα, και με χρονικό ορίζοντα τέτοιο ώστε να μην αναιρούνται από κυβέρνηση σε κυβέρνηση ή και από υπουργό σε υπουργό της ίδιας κυβέρνησης.

Ο διάλογος των πολιτικών δυνάμεων, των εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και των φοιτητών είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουμε σε αυτούς τους στόχους. Ο διάλογος αυτός πρέπει να φέρει αποτέλεσμα, μετρήσιμο και χειροπιαστό.

Η Δημοκρατική Συμμαχία θα επιδιώξει να έχει ουσιαστική συμμετοχή στο διάλογο αυτό και θεσμικά ως πολιτικό κίνημα που διαθέτει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, αλλά και στην κοινωνία με τις δημόσιες παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...