Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Απορρίπτουν τα ΤΕΙ τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για τη νέα μορφή διοίκησής τους

Tο μοντέλο διοίκησης που προτείνει το υπουργείο Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση απορρίφθηκε από τους προέδρους των ΤΕΙ, σύμφωνα με τους οποίους οι θέσεις και οι απόψεις τους δεν ελήφθησαν υπόψη.

Η Σύνοδος των Προέδρων, πάντως, «επιφυλάχθηκε να εξετάσει σε βάθος τις επιπτώσεις της ενδεχόμενης εφαρμογής του προτεινόμενου μοντέλου, που μεταφέρει την ευθύνη διοίκησης από την ίδια την ακαδημαϊκή κοινότητα σε χώρους ξένους προς αυτήν, που όντως λειτουργούν με άλλα κριτήρια και αρχές.

Ωστόσο, είναι πιθανόν, με την ευθύνη των ιδίων των ΑΕΙ, η με μέτρο επιλογή προσωπικοτήτων σε όργανα διοίκησης, ίσως να αποδειχθεί ότι μπορεί να συμβάλλει σε ένα λειτουργικότερο και αποτελεσματικότερο μοντέλο Διαχείρισης της Ακαδημαϊκής Κοινότητας».

»Η Σύνοδος διαπιστώνει ότι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να γίνει ένα ΑΕΙ αποτελεσματικό, αναγνωρίσιμο και κοινωνικά υπόλογο, δεν είναι το μοντέλο διοίκησης που προτείνεται.

Αμφισβητεί ότι είναι δυνατό να υπάρξουν προσωπικότητες ισχυρές και ενεργές που θα ενταχθούν στο διοικητικό πλαίσιο των ΑΕΙ και θα υπηρετήσουν τον Θεσμό.

Πρωτεύει η οικοδόμηση κουλτούρας ποιότητας στα ΑΕΙ καθώς και αντικειμενικής και αξιοκρατικής λειτουργίας, που δεν διασφαλίζονται με όσα διαλαμβάνονται στο κείμενο».

»Η Σύνοδος προτείνει να μελετηθεί η ενσωμάτωση αρχών Διαχείρισης Ολικής Ποιότητας και διαδικασιών πιστοποίησης, παράλληλα με τον εμπλουτισμό των οργάνων διοίκησης, με επιλεγόμενες, από τα ίδια τα ΤΕΙ, ακαδημαϊκές προσωπικότητες σε περιορισμένο αριθμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...