Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Πρόγραμμα ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας μαθητών

San Diego City College Learing Recource City r...Image via Wikipedia
Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την πράξη «Καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης φιλαναγνωσίας των μαθητών» με αποδέκτη τοΕθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), δημοσίευσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», μετά από πρόταση του Ειδικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλη Κοντογιάννη.

Η εν λόγω πράξη στοχεύει -σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας- όχι μόνο στην άμεση και επιδραστική εξοικείωση των παιδιών με το βιβλίο και την ανάγνωση, αλλά και ειδικότερα στη σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με το λογοτεχνικό βιβλίο.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί ειδικότερα στην εισαγωγή στα σχολεία ενός συγκεκριμένου πλαισίου μύησης των μαθητών στον κόσμο του βιβλίου, στη γνωριμία τους με την ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια λογοτεχνία και κατ΄ επέκταση στην εδραίωση από μέρους τους μιας σταθερής αναγνωστικής συμπεριφοράς.

Η εφαρμογή της πράξης θα ξεκινήσει από τις πρώτες τάξεις των ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από το ελληνικό δημόσιο. Η σχετική πρόσκληση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΥΔ ΕΠΕΚΔΙΒΙΜ www.edulll.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...