Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ο Γ. Παπανδρέου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,στην Κόνιτσα,επισκέφθηκε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου και ενημερώθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, μέσα από την πλατφόρμα του "Ψηφιακού Σχολείου". 

Σε σύντομη ομιλία του στα παιδιά έδωσε συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στους κατοίκους της περιοχής,που έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. 

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός ένας βασικός στόχος της όλης προσπάθειας είναι να ενταχθεί η νέα τεχνολογία στον τρόπο εκπαίδευσης μέσα από το "Ψηφιακό Σχολείο". "

Αντί να είναι η τάξη, όπως αυτή εδώ, με τέσσερις τοίχους, να ανοίξει σε όλη την Ελλάδα και, βεβαίως και σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα βιβλία που υπάρχουν, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, σε όλες τις προσπάθειες - και αυτό, να μπορείτε να το αξιοποιήσετε", προέτρεψε τα παιδιά ο Πρωθυπουργός,ο οποίος για αρκετή ώρα συνομίλησε μαζί τους. 

Από μια από τις ωραιότερες περιοχές της χώρας, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην ανάγκη σεβασμού στο φυσικό περιβάλλον, καλώντας τη νέα γενιά να το πράττει. "Είναι σημαντικό για σας,γιατί εσείς είσαστε η γενιά,που, μεγαλώνοντας, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε, ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε ποτέ η ανθρωπότητα.Εμείς, ως Ελλάδα, τώρα περνάμε μια οικονομική κρίση, το ξέρετε αυτό. Θα την ξεπεράσουμε. Αλλά την κλιματική κρίση, την περνάει όλος ο πλανήτης. Και μπορεί εμείς να το αισθανόμαστε σήμερα λιγότερο, αλλά αύριο εσείς θα το αντιμετωπίσετε πολύ περισσότερο", δήλωσε χαρακτηριστικά. Σε μια περιοχή με σημαντική γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, όπως η Ηπειρος, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ανάγκη "να ξαναγυρίσουμε" στην τοπική παραγωγή. 

"Πρώτα απ' όλα, γιατί όταν φέρνεις την παραγωγή από μια άλλη χώρα και όταν τη στέλνεις σε μια άλλη χώρα, σημαίνει ότι καταναλώνεις πολύ μεγάλη ενέργεια, για να φτάσει σε ένα άλλο σημείο. Και εμείς,πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια. Αλλά, δεύτερον διότι, για να πάει το προϊόν σε μια άλλη χώρα, μπαίνουν συντηρητικά, μπαίνουν πάρα πολλά, τα οποία δεν είναι και υγιεινά." 

Ολοκληρώνοντας τη συζήτησή του με τα παιδιά,ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως το σχολείο δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο σε μια παθητική παρουσία των μαθητών αλλά να στηρίζεται στη συλλογική δράση. " Όλο και περισσότερο θέλουμε να δούμε ότι, όταν δουλεύουμε μαζί, όταν δουλεύουμε συλλογικά, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο, πολλαπλασιάζεται και είναι προς όφελος όλων", ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού.
Αναρτήθηκε από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...