Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Υποτροφία από την Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών στο Βουκουρέστι

Ετήσια υποτροφία 300 ευρώ τον μήνα σε αριστούχο μεταπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου ανακοίνωσε η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ).
Η υποτροφία θα δίνεται σε αριστούχο μεταπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος και αναμένεται να συνδράμει περαιτέρω τις Ελληνικές Σπουδές στο Βουκουρέστι σε συνεργασία με Έλληνες επιχειρηματίες.
Η υποτροφία έρχεται μετά τη δωρεά από την ΕΜΣ στο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, 600 περίπου τόμων των κλασικών Ελλήνων συγγραφέων, επιστημονικές μελέτες για τη Μακεδονία και ένα ηλεκτρονικό οπτικοακουστικό σύστημα διδασκαλίας.
Η δωρεά κατέστη δυνατή χάρη στη χορηγία εταίρου, επιχειρηματία στο Βουκουρέστι, που επιθυμεί την ανωνυμία.
Ιδρύθηκε, έτσι, στο Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου μια πλήρης βιβλιοθήκη της Ελληνικής Γραμματείας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Η επίσημη παράδοση της δωρεάς έγινε τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο της σχολής από τον πρόεδρο της ΕΜΣ, Νίκο Μέρτζο.
Μετείχαν ο αρμόδιος αντικοσμήτωρ, ελληνιστές καθηγητές του πανεπιστημίου, οι φοιτητές Ελληνικών Σπουδών της Ρουμανίας και πολυμελής αντιπροσωπεία Ελλήνων επιχειρηματιών εγκατεστημένων στο Βουκουρέστι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...