Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

«Στον αέρα» η μεταφορά για χιλιάδες μαθητές

Στον... αέρα βρίσκονται περίπου 12.000 μαθητές απ' όλη τη χώρα,που βλέπουν μέρα με τη μέρα να απαξιώνεται ο θεσμός του αθλητικού σχολείου.

Την ίδια ώρα «μπουρλότο» στον οικογενειακό προγραμματισμό βάζει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κόψει τελικά τη δαπάνη μεταφοράς των μαθητών που φοιτούν στα αθλητικά γυμνάσια και λύκεια της χώρας, ζητώντας στην ουσία από τους γονείς ή να πληρώσουν από την τσέπη τους τη μετακίνηση των παιδιών τους ή να διακόψουν τη φοίτησή τους στα σχολεία αυτά.

Την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, θέλοντας να δώσουν ένα συμβολικό χαρακτήρα στην κινητοποίησή τους, επέλεξαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από τη Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα αθλητικά σχολεία έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες έναρξης του διδακτικού έτους.

Με κεντρικό σύνθημα «Ανοίξτε τώρα τα αθλητικά σχολεία», δεκάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή, συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, μπροστά από το δημαρχείο, υψώνοντας κραυγή αγωνίας για το τέλμα στο οποίο έχουν οδηγηθεί τα ΤΑΔ-ΕΤΑΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...