Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

«Πάγωμα» της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη μελών του Συμβουλίου ζητά το πρυτανικό του ΑΠΘ

Τη μετάθεση των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ, σε χρόνο εκτός της παρούσας συγκυρίας, ζητά με επιστολή του το πρυτανικό συμβούλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου προς τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των εκλογών, Αναστάσιο Μάνθο.

Το πρυτανικό συμβούλιο υποστηρίζει ότι το «πάγωμα» για ένα χρονικό διάστημα της εκλογικής διαδικασίας θα συμβάλλει στην εκτόνωση του κλίματος «πόλωσης και διχασμού» που έχει δημιουργηθεί εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας, και το οποίο εντείνεται από την κοινωνική ένταση και βία που προέκυψε από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, με αποτέλεσμα να αποκτά «επικίνδυνες και αστάθμητες διαστάσεις».

Στην επιστολή του το πρυτανικό συμβούλιο επισημαίνει ότι εν μέσω των συνθηκών γενικευμένης αναστάτωσης «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η εκλογική διαδικασία στο ΑΠΘ να αποτελέσει εστία αναταραχής» και ότι ήδη η πανεπιστημιακή φύλαξη του ΑΠΘ έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, αν και όπως διευκρινίζει, η δυνατότητα να λειτουργήσει κατασταλτικά η πανεπιστημιακή φύλαξη, είναι περιορισμένη.

«Η πρόληψη, η συνεννόηση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επιδεικνύουν τον τελευταίο χρόνο τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αποτελούν τα μόνα μέσα που διαθέτει ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα για να αντιμετωπίσει ανάλογα φαινόμενα», αναφέρεται στην επιστολή προς την Οργανωτική Επιτροπή Εκλογών του ΑΠΘ.

Οι εκλογές ανάδειξης των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του ΑΠΘ έχουν οριστεί για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, κατά τις ώρες 09.00 - 16.00, στη Σχολή ΝΟΠΕ, όπου περίπου 2.200 μέλη ΔΕΠ θα αναδείξουν οχτώ από τους 24 υποψηφίους, σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, με το σύστημα της ταξινομικής ψήφου.

Στο μεταξύ, ήδη ο Ενιαίος Σύλλογος μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ έχει αποφασίσει στην γενική του συνέλευση, συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νόμου 4009 για τα ΑΕΙ και κατά των εκλογών για το Συμβούλιο, στο προαύλιο της Σχολής ΝΟΠΕ, όπου θα διεξάγεται η ψηφοφορία, καθώς και 24ωρη απεργία την ημέρα των εκλογών. Στην ίδια κατεύθυνση αναμένεται και η απόφαση του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, ενώ 15 Φοιτητικοί Σύλλογοι ενέκριναν πλαίσιο με το οποίο καταδικάζουν τις εκλογές για το νέο Συμβούλιο, και αναμένεται να καθορίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους ενόψει των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...