Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Νέα μεταπτυχιακά προγράμματα από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

Με θέμα την παρουσίαση του έργου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδς (ΔΙΠΑΕ) και την παρουσίαση των νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνάσειου Ιδρύματος.

Στην συνέντευξη μίλησε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου κ. Γραμμένος, ενώ παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, μιλώντας με θερμά λόγια για το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Ο κ. Γραμμένος παρουσίασε το έργο που έχει γίνει από την ίδρυση του πανεπιστημίου, ενώ, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργεί «με τα πρότυπα πανεπιστημίου με διεθνή παρουσία, διότι έτσι μόνο θα μπορέσει να διεκδικήσει θέση στο διεθνή χώρο».

Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των σχολών Οικονομίας και Διοίκησης από τον καθηγητή Νικόλαο Μουσιόπουλο, Επιστημών Τεχνολογίας από τον καθηγητή Ιωάννη Βλαχάβα, Ανθρωπιστικών Επιστημών από τον καθηγητή Βασίλη Γούναρη και των Νομικών Μεταπτυχιακών από τον καθηγητή Αθανάσιο Καΐση.

Να σημειωθεί ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) ιδρύθηκε βάσει του ν. 3391/2005 με αποστολή να παρέχει ανωτάτη εκπαίδευση, ιδίως σε αλλοδαπούς. Η διδασκαλία των μαθημάτων των προγραμμάτων γίνεται στην αγγλική γλώσσα έναντι διδάκτρων. Αποτελείται από τρεις Σχολές: τη Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης, τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και τη Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας. Ο κ. Γραμμένος στην ομιλία του αναφέρθηκε λεπτομερώς στην ιστορία του Διεθνούς Πανεπιστημίου και πρόσθεσε: «Η λειτουργία και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου ουσιαστικά καλύπτεται από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος ''Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση'', πράξη που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους και θα διατηρηθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2015. Μικρή χρηματοδότηση έχουμε επίσης από τον τακτικό προϋπολογισμό και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ τα δίδακτρα είναι επίσης μία ακόμη πηγή εισοδήματος».

Ο κ. Γραμμένος τόνισε ότι στόχος είναι «τον Ιανουάριο του 2016 να επιτύχουμε να είμαστε ένα κατ' εξοχήν αυτοχρηματοδοτούμενο πανεπιστήμιο κυρίως από τα δίδακτρά του. Έτσι, η χρηματοδότησή μας από τον τακτικό προϋπολογισμό και τις Δημόσιες Επενδύσεις θα καλύπτουν μέρος των εξόδων λειτουργίας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...