Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Στις 27 Μαρτίου οι εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης

Στις 27 Μαρτίου έχουν οριστεί οι εκλογές για την ανάδειξη, σύμφωνα με τον νέο νόμο - πλαίσιο, Συμβουλίου Διοίκησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης, με τους φοιτητές να δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν μαζικά σε οποιαδήποτε κίνηση εφαρμογής του νέου νόμου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Πολυτεχνείου Κρήτης για την εκλογή του Συμβουλίου Διοίκησης, Ιωακείμ Γρυσπολάκης, έκανε γνωστό χθες ότι η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων εκπνέει στις 6 Μαρτίου, ενώ άφησε αιχμές κατά του Πρυτανικού Συμβουλίου, διότι δεν έχει δώσει, όπως τόνισε, ακόμα τους εκλογικούς καταλόγους.

Στο μεταξύ, η εκδίκαση της προσφυγής που είχαν κάνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) τα 23 Πανεπιστήμια της χώρας κατά διατάξεων του νέου νόμου - πλαίσιο πρόκειται να γίνει τελικά στις 3 Μαρτίου. Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα ως προς την εφαρμογή του νέου νόμου. 

Ο Ι. ΓΡΥΣΠΟΛΑΚΗΣ

Μιλώντας συγκεκριμένα για το θέμα της διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη Συμβουλίων Διοίκησης ο κ. Γρυσπολάκης κατηγόρησε την Πρυτανεία ότι παρότι επανειλημμένως έχει ζητήσει τους εκλογικούς καταλόγους αυτή «αρνείται» να τους δώσει, ενώ υπερασπίστηκε την εφαρμογή του νέου νόμου - πλαίσιο, τονίζοντας ότι, αν δεν εκλεγεί Συμβούλιο Διοίκησης, τότε νευραλγικές λειτουργίες του Ιδρύματος κινδυνεύουν να σταματήσουν. 

«Πρέπει να ξέρετε ότι βάσει του νόμου όλες οι αρμοδιότητες που είχε ο υπουργός Παιδείας πρώτα έχουν μεταφερθεί στο Συμβούλιο. Εχει γίνει μεγάλη αποκέντρωση. Αυτό σημαίνει ότι η έγκριση του τακτικού προϋπολογισμού, του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων, του απολογισμού και του προγραμματισμού, του οργανισμού, του κανονισμού λειτουργίας κ.λπ. δεν εγκρίνονται πλέον από τον υπουργό, αλλά από το Συμβούλιο του κάθε Πανεπιστημίου.

Εφόσον, λοιπόν, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε Συμβούλιο δεν έχουμε και προϋπολογισμό για το 2012», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γρυσπολάκης. Σε ό,τι αφορά δε την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ ανέφερε ότι ο νέος νόμος είναι σε ισχύ, ενώ διατύπωσε την εκτίμηση ότι η όποια απόφαση βγει αφενός θα καθυστερήσει πολλούς μήνες και αφετέρου «δεν θα καταργήσει τον νόμο».

«Οι θητείες των πρυτάνεων τελειώνουν στις 31 Αυγούστου 2012. Αν δεν συγκροτηθούν σύντομα Συμβούλια, αν τα Συμβούλια δεν προκηρύξουν εκλογές για ανάδειξη πρύτανη και αν δεν εγκριθούν προϋπολογισμοί, δεν θα υπάρχει διάδοχη κατάσταση και δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τα Ιδρύματα», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γρυσπολάκης.     

Στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα ο Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης αναμένεται να προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση με κύριο θέμα τα Συμβούλια Διοίκησης.

Χανιώτικα Νέα - Δημήτρης Μαριδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...