Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ορατός ο κίνδυνος να σταματήσουν οι μεταφορές μαθητών σε πολλούς Δήμους

Επιβεβαίωση του… κουτσού «Καλλικράτη» και του ζοφερού τοπίου που η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποτελεί σύμφωνα με τον βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκο Ι. Νικολόπουλο η απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας, κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου, σε ερώτησή του για τους πόρους μεταφοράς των μαθητών.

«Από την 1/1/2011 δεν εγγράφονται πλέον πιστώσεις για δαπάνες μεταφοράς μαθητών ούτε στον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε στον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας, διότι θα καλύπτονται από τους νέους Δήμους από τις πιστώσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων» αναφέρει η Υφυπουργός, χωρίς φυσικά να αναφέρεται και στις διαδοχικές περικοπές των πόρων στους Δήμους, ενώ απειλείται να τιναχθεί στον αέρα όλο το σύστημα μεταφοράς των μαθητών, ειδικά στους δήμους με μεγάλες περιφέρειες και σημαντικές ανάγκες μεταφοράς μαθητών, όπως συμβαίνει στην Αχαία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι Δήμοι είναι αρμόδιοι για την μεταφορά των μαθητών, αλλά και για την σίτισή τους στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία και όπως σημειώνει ο Αχαιός πολιτικός «μέσα στο μαύρο τοπίο της εκπαίδευσης, ο κίνδυνος να μείνουν τα ελληνόπουλα ακόμα και μακριά από τα σχολεία τους, είναι κάτι παραπάνω από ορατός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...