Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Νέοι ΔΗΜΑΡ: Απερίφραστη καταδίκη των επεισοδίων στο ΑΠΘ

Ανακοίνωση των Νέων της ΔΗΜΑΡ για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Την 8ή Φεβρουαρίου μερικές δεκάδες φοιτητών, συνοδευόμενοι από μια δεκάδα καθηγητών προσκείμενων σε αριστερές δυνάμεις, εισέβαλαν στο χώρο του ΑΠΘ, όπου συνεδρίαζαν οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογών για το Συμβούλιο του πανεπιστημίου και με σκαιότατο τρόπο διέκοψαν τη συνεδρίαση. Καθένας έχει το δικαίωμα να διαφωνεί με ένα νόμο του κράτους και να κάνει ότι νομίμως περνάει από χέρι του για τον αλλάξει. Εντούτοις, ο τρόπος που επέλεξε αυτή η θλιβερή πανεπιστημιακή μειοψηφία θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές. Σαν νέοι της Δημοκρατικής Αριστεράς μπορεί να έχουμε ταχθεί κατά του νόμου, αλλά το γεγονός ότι τα έκτροπα προκλήθηκαν από τις δυνάμεις, αφενός της αριστεράς και της προόδου, και αφετέρου της ακόμα αριστερότερης αριστεράς και ακόμα μεγαλύτερης προόδου, δημιουργεί συνειρμούς που προσβάλλουν την αριστερά στο σύνολό της.

Οι Νέοι της Δημοκρατικής Αριστεράς καταδικάζουμε απερίφραστα το συμβάν, επισημαίνοντας ότι οι νόμοι δεν καταλύονται πραξικοπηματικά, αλλά βελτιώνονται ή και αλλάζουν ριζικά μέσω διαλόγου όταν διαπιστωθεί στην πράξη ότι έχουν αξεπέραστα προβλήματα.

 ΑΛΛΑ και το κόμμα της ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα να περιφρουρήσει το δημόσιο πανεπιστήμιο που απαξιώνεται μέσα από πρακτικές βίας και ανομίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...