Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Το Μετσόβειο εκπέμπει SOS

Σήμα κινδύνου για τη συνέχιση της λειτουργίας του εξέπεμψε το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο με ανακοίνωση της Πρυτανείας.  
"Η Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, λαμβάνοντας υπόψη τις δραστικές περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης, την αναστολή της λειτουργίας ερευνητικών προγραμμάτων και υποτροφιών, την αναστολή των εξελίξεων μελών ΔΕΠ, τη δραματική μείωση της αναπλήρωσης των συνταξιοδοτούμενων, την αναστολή των διορισμών κάθε κατηγορίας προσωπικού και ιδιαίτερα την εκκρεμότητα διορισμού 800 περίπου εκλεγμένων μελών ΔΕΠ πανελλαδικά, εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για τη διασφάλιση της λειτουργίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ιδιαίτερα του ιστορικού και με μοναδική συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Τις κύριες συνιστώσες των προβλημάτων αυτών ανέδειξε η Σύνοδος των Πρυτάνεων τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ναύπλιο, κατά την οποία από πλευράς Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου υπογραμμίστηκαν ιδιαίτερα τα προβλήματα σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού, ετέθησαν και ψηφίσθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις διεκδίκησης που ήδη υιοθέτησε εν πολλοίς και το Υπουργείο Παιδείας και αιτείται σχετικά προς το Υπουργείο Οικονομίας. Εξάλλου κατά την Έκτακτη Σύνοδο την οποία ζήτησε το Ε.Μ.Π. στις 24 Μαρτίου στην Αθήνα κατεδείχθη το θέμα των ανησυχητικών συνεπειών στη βιωσιμότητα και την ποιότητα της Εκπαίδευσης από τη μείωση, κατά περίπου 50% σε σχέση με το 2009, των Τακτικών Προϋπολογισμών των Ιδρυμάτων.

Το πρόβλημα των καθυστερήσεων στις προσλήψεις προσωπικού αφορά όλα τα Πανεπιστήμια και ιδιαίτερα το σύνολο των εννέα Σχολών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Με συνεχείς παραστάσεις προς το Υπουργείο Παιδείας τόσο η Σύνοδος Πρυτάνεων όσο και το Ε.Μ.Π. υπογραμμίζουν τις συνέπειες από τη συνέχιση του προβλήματος.

Η Πρυτανεία του Ε.Μ.Π. φρονώντας ότι είναι υποχρέωση όλων μας απέναντι στο Ανοιχτό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και στο ιδεώδες της δωρεάν Παιδείας, να συνεχίσουμε να στηρίζουμε έστω και με υπερπροσπάθεια την εκπαιδευτική, ερευνητική και διοικητική λειτουργία του Ιδρύματος χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, καλεί όλη την Πολυτεχνειακή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν στην κατεύθυνση αυτή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...